De symphatisanten knielen terwijl ze één minuut stilte houden om Jürgen Conings te eren.
Volledig scherm
PREMIUM
De symphatisanten knielen terwijl ze één minuut stilte houden om Jürgen Conings te eren. © ENL

Honderdtal mensen komt samen aan Dilserbos om Jürgen Conings te herdenken

Dilsen-StokkemOp de parking Sparrendal, vlak aan de plek waar het lichaam van Jürgen Conings werd aangetroffen, zijn zondagnamiddag een honderdtal mensen samengekomen om de militair te herdenken. De politie gaf uiteindelijk de toestemming om een sereen moment in te lassen. Een mars, zoals oorspronkelijk verwacht, vond er niet plaats. 

  1. Eddy's broodjesbar aan Kapermolen dan toch verplaatst: “We hebben intussen een constructief overleg gehad met Stad Hasselt”
    PREMIUM

    Eddy's broodjes­bar aan Kapermolen dan toch verplaatst: “We hebben intussen een construc­tief overleg gehad met Stad Hasselt”

    Begin dit jaar berichtten we bij HLN over Eddy’s broodjesbar die door de infrastructuurwerken aan Kapermolenpark plots moest verhuizen van Stad Hasselt. Tot onvrede van eigenaar Jacky Leander. Ondertussen zijn de plooien echter glad gestreken en is Eddy’s broodjesbar wel degelijk verhuisd. Zij het wel maar een paar meter verderop. “We staan nu in het verlengde van de Elfde-Liniestraat. Op die manier zijn we nog zichtbaarder.”
    Hasselt
  2. Broers voor de rechtbank na extreme verkeersagressie: “Ze braken zowat alles wat je in een menselijk aangezicht kan breken”

    Broers voor de rechtbank na extreme verkeers­agres­sie: “Ze braken zowat alles wat je in een menselijk aangezicht kan breken”

    Hij was nochtans gewoon van het werk terug naar huis, maar toch is het een rit die een jongeman zich voor de rest van zijn leven zal herinneren. Onderweg werd hij geconfronteerd met extreme verkeersagressie en toen hij niet veel later voor het rood licht stond werd hij hardhandig aangepakt door twee broers die in de auto naast hem zaten. Advocaat Erik Schellingen stond het slachtoffer bij en deed het relaas van de feiten: “Hoe hard de beelden van de dashcam ook zijn, godzijdank dat er beelden zijn!”
    Hasselt