Genieten van de zon op een bankje in Oostende.
Volledig scherm
PREMIUM
Genieten van de zon op een bankje in Oostende. © Benny Proot

Stormloop op logies aan de kust bezig, barometer geeft nu ook drukte op treinen aan

KoksijdeDe Belgen trekken massaal naar de kust op vakantie. Dat stelt toerismebedrijf Westtoer vast. “Deze zomer start voor de kusthotels veelbelovend, want er zijn al dubbel zoveel boekingen als vorig jaar. De vakantiehuisjes zijn zelfs al grotendeels volzet”, zegt directeur Stefaan Gheysen. Om bezoekers zoveel mogelijk te spreiden, is de druktebarometer uitgebreid met de treinen. Dit zijn de cijfers en nieuwigheden.

  1. Duindomein Ter Helme schrijft geschiedenis met 50-jarig bestaan: “Zelfs de Callboys zijn hier enkele dagen komen filmen”
    PREMIUM

    Duindomein Ter Helme schrijft geschiede­nis met 50-jarig bestaan: “Zelfs de Callboys zijn hier enkele dagen komen filmen”

    In 1974 ontving duindomein Ter Helme haar eerste gasten. Vijftig jaar later is er al veel veranderd op het domein, maar de professionele service en de gepassioneerde medewerkers zijn gebleven. Een halve eeuw werk loont, want naast koninklijk bezoek en filmopnames, keren zowel jong als oud met heel veel plezier terug naar deze tijdloze thuishaven in de duinen. “Onze gezinnen komen al meer dan 40 jaar samen elk jaar naar in Ter Helme”, klinkt het bij familie Van Holst.
    Oostduinkerke
  2. Elien (25) is de allereerste vrouwelijke Masterchef: “Ik wil meisjes inspireren om de stap naar de culinaire wereld te zetten”
    PREMIUM

    Elien (25) is de allereer­ste vrouwelij­ke Masterchef: “Ik wil meisjes inspireren om de stap naar de culinaire wereld te zetten”

    De ‘33 Masterchefs of Belgium’ hielden maandagavond hun jaarlijkse event ‘De Grote Nacht’. Het nieuwe casinogebouw Silt was het perfecte decor voor een event boordevol culinaire hoogstandjes. De slechts 25-jarige Elien Verhulst, chef in het gastronomische restaurant Vlass in Middelkerke, schreef er geschiedenis en werd ‘gekroond’ tot de eerste vrouwelijke Masterchef. “Ik kan dit amper geloven”, reageert de gedreven West-Vlaamse.
    Koksijde