Mark Zuckerberg, CEO van Facebook.
Volledig scherm
Mark Zuckerberg, CEO van Facebook. © Getty Images

Rechter verwerpt kartelaanklacht tegen Facebook

Een Amerikaanse federale rechter heeft een aanklacht door de Federal Trade Commission (FTC) over machtsmisbruik door Facebook verworpen. Facebook had eerder al gevraagd die antitrustzaak te seponeren vanwege gebrek aan geldig bewijs dat het bedrijf de concurrentie zou onderdrukken.

1 reactie

  • Lucas De groot

    3 jaar geleden
    Zijn zakken zullen wel gevuld zijn.
  1. Lokerse oprichters zien buurtplatform Hoplr explosief groeien in coronatijden: “Kaap van half miljoen gebruikers gerond”
    PREMIUM
    Lokeren

    Lokerse oprichters zien buurtplat­form Hoplr explosief groeien in coronatij­den: “Kaap van half miljoen gebruikers gerond”

    Een boodschap doen voor ouderen, tuingereedschap delen of opvang regelen voor je kinderen? In 2020 bleven we massaal in ons kot, maar dankzij het buurtplatform Hoplr hielden buren toch contact met elkaar. Ook bijna 1 op 3 Vlaamse gemeenten maakt gebruik van het digitale netwerk dat in 2014 door Lokeraars Jennick Scheerlinck en Jonas Heirwegh op een zolderkamer werd bedacht.
  2. INTERVIEW. Randi Zuckerberg - jawel, de zus van - komt met pleidooi tegen ‘virtuele bezorgdheid’: “Klikken, delen en dan tevreden zeggen: ‘cool, ik ben een activist’. Zo werkt het natuurlijk niet”
    PREMIUM

    INTERVIEW. Randi Zuckerberg - jawel, de zus van - komt met pleidooi tegen ‘virtuele bezorgd­heid’: “Klikken, delen en dan tevreden zeggen: ‘cool, ik ben een activist’. Zo werkt het natuurlijk niet”

    ‘Met likes alleen gaan we het niet redden’ en ‘Een verhaal delen zal niets doen’. De boodschapper in de nieuwe campagne van SodaStream - producent van bruiswatertoestellen - om komaf te maken met wergwerpplastic komt uit onverwachte hoek: Randi Zuckerberg (39). Inderdaad, de zus van en jaren geleden bedenkster van het logo en marketingdirecteur van Facebook, het bedrijf dat het moet hebben van... ‘likes’ en ‘sharen’. Een gesprek over tanden poetsen met borstels uit bamboe, de verloren schermpjesstrijd met kinderen en een douche met koude koffie.