Advocaat Joris Van Cauter.
Volledig scherm
PREMIUM
Advocaat Joris Van Cauter. © BELGA

Advocaat Reuzegommer krijgt geen gelijk, gewraakte rechter mag aanblijven: “En tóch heb ik een belangrijk punt gemaakt”

Het hof van beroep in Antwerpen heeft het wrakingsverzoek van advocaat Joris Van Cauter in de zaak-Reuzegom verworpen. Die vond dat de voorzitster van de raadkamer partijdig was en moest worden vervangen, maar krijgt dus geen gelijk. In principe kan de zaak rond de dood van Sanda Dia nu worden voortgezet op 20 juli, áls Van Cauter niet naar Cassatie stapt.

37 reacties

  • Theo Collewaert

    3 jaar geleden
    Deze soort advocaten leeft uitsluitend van procedure betwistingen. een proces winnen op bsis van argumenten is vel te veel gevraagd voor dergelijke types. Ze profiteren nattuurlijk ook altijd van het nog steeds aan gang zijnde klassejustitie. Rechters voor bepaalde zaken worden nog altijd aangeduid a la tete du client. Zie maar wat er met Van Gheluwe weer gebeurd is.
  • Gerda Haubourdyn

    3 jaar geleden
    Ze spelen op vertraging en verjaring. Misschien kunnen ze hun "zaakje afkopen". Dit land is de beste van de klas in klasse justitie, en vooral om de advocaten stinkend rijk te maken. Je zou schrik hebben om er eentje te contacteren. Geldwolven en liegen.
  • Rudi Van Goethem

    3 jaar geleden
    Hij heeft inderdaad een punt als hij er op zijn eentje kan voor zorgen dat er een vertraging komt van enkele maanden. Dit vermenigvuldigt met het aantal advocaten van de Reuzegommers en we hebben terug een verjaring zoals gewoonlijk bij dossiers waar geld de hoofzaak is.
  • agnes baert

    3 jaar geleden
    Ook als advocaten ongelijk hebben halen ze nog gelijk.
  • luc verriest

    3 jaar geleden
    Het respect van de burger voor de advocatuur is compleet weg, dankzij dergelijke schertsfiguren. Maar daar ligt deze man niet wakker van, hij heeft enkel respect voor zijn bankrekening. Foei!