Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). © BELGA

INTERVIEW. Sammy Mahdi (CD&V) geeft niet toe aan hongerstakende sans-papiers: “Ik ga niet plots een ander beleid voeren, omdat mensen stoppen met eten”

“Ik sta op en ga slapen met de gedachte dat mensen hun leven op het spel zetten. Maar wie die hongerstakers blijft aanmoedigen, speelt met mensenlevens.” Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) is niet van plan om in te gaan op hun eisen, ook niet als de voorzitters van PS en Ecolo zich publiekelijk roeren. “Elke partij mag zeggen dat ze voor een collectieve regularisatie is, zolang ze er maar bijzeggen dat het met CD&V niet zal gebeuren.”

163 reacties

  • eli bosch

    3 jaar geleden
    Regulariseren zodat ze gans hunnen nest uit Marokko kunnen laten overkomen. Hoe zit het trouwens nog met onzen andere Rokko met haar win-for-life van 6000 eur per maand?
  • Yves De Groote

    3 jaar geleden
    Volledig akkoord dat de aanvraag gebeurt aan de grenzen van Europa. Maar stop dan ook het overbrengen van vluchtelingen per schip. Maak ook werk van een echt terugkeerbeleid. Het land uitwijzen = de onwettigheid versterken, want zij blijven toch...
  • luc rombauts

    3 jaar geleden
    leg mij eens uit waarom die Marokkanen moeten genaturaliseerd worden, is het daar oorlog? allemaal hebben ze 10 papiertjes om het grondgebied te verlaten, wat zitten die hier nog te doen?
  • Hubert Vanmechelen

    3 jaar geleden
    Sammy spreekt duidelijke taal. Stop of sterf. Ik ben staatssecretaris tot 2024. Dan komt er een andere en kan je het opnieuw proberen. Met alle Chinesen dus maar niet met den deze !
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Theo heeft nog geen enkele keer gelijk gekregen van een rechtbank noch van Europa Gilbert Vermeersch en had eigenlijk allang ontslag moeten nemen.