Rode Duivel Witsel en zijn familie (archiefbeeld).
Volledig scherm
Rode Duivel Witsel en zijn familie (archiefbeeld). © BELGA

HET DEBAT. Is het een goede zaak dat de Rode Duivels hun familie mochten zien?

De Rode Duivels konden voor de match tegen Portugal even hun hart ophalen. In veilige omstandigheden en in het geniep mochten sommige spelers hun gezin zien. Waarom kan zo’n weerzien een mentale opkikker zijn? Waarom heeft het zo lang geduurd voordat de spelers hun familie weer mochten zien? Kan het misschien ook een negatief effect hebben? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.

16 reacties

  • Tom Vanlangenakker

    3 jaar geleden
    Zeker en vast, zelfs voor herhaling vatbaar na elke wedstrijd die ze winnen op het EK :-)
  • ROBERT VAN LOEY

    3 jaar geleden
    waarom niet, wij zien ons familie ook alle dagen
  • Katrien Caers

    3 jaar geleden
    Iedereen presteert beter als hij omringd is door geliefden. Een dag of twee minder alert zijn op het werk heeft echter een pak minder invloed dan dat onze ploeg maar op 80% voetbalt. Werk kan je inhalen door bvb wat langer te werken, een rematch krijgen ze echter niet. Topsporters moeten nu eenmaal top begeleid worden op elk fysisch en psychologisch vlak willen ze ook top presteren. En dat is nu net wat iedereen verwacht.
  • Liesbeth Cuppens

    3 jaar geleden
    Een ontmoeting met de familie kan geen negatieve effecten gehad hebben. Integendeel. Het kan de mentale opkikker zijn die de RD nodig hadden om goed verder te kunnen functioneren tijdens het EK. "Mens sana in corpore sano" zegt een Latijns spreekwoord, een gezonde geest in een gezond lichaam. Wanneer men lichamelijk fit is, maar geestelijk een wrak, dan kan men zijn taken niet naar behoren vervullen. Een goed idee dus om de RD mentale energie te laten bijtanken.
  • daisy jacobs

    3 jaar geleden
    Niet teveel kruid verschieten in zo’n belangrijke periode,…