Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

Parijs dreigt met verbod elektrische huursteps na dodelijke incidenten

De stad Parijs dreigt met een verbod op het gebruik van elektrische huursteps na een aantal dodelijke incidenten waarbij sinds 2019 drie mensen om het leven kwamen. Eerder deze maand bezweek een 32-jarige Italiaanse vrouw die werd aangereden tijdens een wandeling langs de Seine. De bestuurder van de step, een verpleegster, ging er met haar passagier vandoor en kon pas zaterdag na een tien dagen durend onderzoek worden opgepakt.

  1. Palestijnse Zein (13) sterft nadat hij geraakt wordt door gedropt voedselpakket: “Kon niet wachten om een pakje rijst te bemachtigen”

    Palestijn­se Zein (13) sterft nadat hij geraakt wordt door gedropt voedselpak­ket: “Kon niet wachten om een pakje rijst te bemachti­gen”

    In november overleefde de 13-jarige Zein Oroq nog een luchtaanval waarbij bijna zijn hele familie om het leven kwam. Maar vorige week sloeg het noodlot toe. De Palestijnse jongen overleed aan zijn verwondingen nadat hij geraakt werd door een voedselpakket tijdens een dropping van hulpgoederen. “Het was een echte stormloop, iedereen had honger”, vertelt Zeins grootvader Ali.
  2. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.