© TikTok

Zwitserland met geheim wapen tegen Spanje: superfan die viraal ging, wordt ingevlogen

Zwitserland speelt vrijdagavond in de kwartfinale van het EK tegen Spanje. Dat doen ze zonder aanvoerder Granit Xhaka, die geschorst is. Tóch hebben ze een geheim wapen in petto.

Vincent Van Genechten
Bron: De Telegraaf

Namelijk: de fanatieke Zwitserse fan Luca Loutenbach. De supporter ging afgelopen maandag viraal tijdens de slotfase van Frankrijk-Zwitserland, toen de Zwitsers een 3-1-achterstand in de slotfase wisten om te buigen tot 3-3 en daarna via strafschoppen de wereldkampioen uitschakelden.

In minuut 89 keek hij vol emotie naar boven bij een 3-2 stand, hopend op een wonder. Twee minuten later werd hij door de regie wederom in beeld gebracht, de gelijkmaker was gevallen en Loutenbach was ineens vol furie en zonder T-shirt zijn land aan het aanmoedigen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hij is voor veel bedrijven en instellingen in Zwitserland interessant gevonden en overspoeld met aanbiedingen. Swiss Air heeft nu een ticket voor hem geboekt om zijn land in Sint-Petersburg aan te moedigen. Hij zal met een blikje Red Bull in zijn hand arriveren, want ook zij zijn met hem in zee gegaan. De Zwitserse toeristische dienst heeft de nieuwe talisman een ‘break’ aangeboden, als de stress van EURO 2020 erop zit voor hem.

En de regering wil hem zelfs inzetten als vaandeldrager in hun vaccinatiecampagne.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer