Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) en premier Alexander De Croo (Open Vld) vanmiddag in de Kamer.
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) en premier Alexander De Croo (Open Vld) vanmiddag in de Kamer. © BELGA

De Croo: "Geen sprake van collectieve regularisatie" voor hongerstakende sans-papiers

"Er kan geen sprake zijn van een collectieve regularisatie" van mensen zonder papieren. Dat heeft premier Alexander De Croo in de Kamer geantwoord op vragen over de sans-papiers die in hongerstaking zijn gegaan.

74 reacties

  • Gilbert Vermeersch

    3 jaar geleden
    Honger staking brengt ook chantage in dè Wetstraat. De linkse bedreiging, Ecolo+Groen en PS, zal als een virus verder leven in Vivaldi, niemand kan nog iemand vertrouwen. Hoed af voor cvp die het wettelijk speelt en voor één keer niet: “enerzijds, anderzijds” Of vergissen we ons weer?
  • Kenny brusseel

    3 jaar geleden
    Dat moeten we geloven, ze hebben schrik voor de afgang in 2024 bij de verkiezingen
  • Daniel Meuleman

    3 jaar geleden
    Het zijn allemaal illegalen mr De Croo, ze moesten al het land uit zijn. Hoeveel zijn er nu al buiten gezet? Ik geloof niet wat je verteld, ze hadden al het bevel gekregen het land te verlaten en nu gaan ze een voor een gelegaliseerd worden.
  • Lisette Theunis

    3 jaar geleden
    Als de volledige groep er geen recht op had is er individueel ook geen regularisatie mogelijk. Weigeren te eten mag nooit een breekijzer zijn om de wet te omzeilen..
  • Francois Sals

    3 jaar geleden
    Mahdi heeft 100% gelijk,maar laat ons eerlijk wezen ...jaren verdedigde de CD&V dit soort asielzoekers,migranten etc en dit samen met de Groenen,Ecolo en de PS en SPA .Maar nu wil de CD&V stemmen halen