Themabeeld © Shutterstock 

“Twee vaccindosissen beschermen ons wel degelijk tegen de deltavariant”

Wie twee doses kreeg van een coronavaccin lijkt beschermd tegen de besmettelijkere deltavariant. “Uit praktijkdata blijkt dat twee doses van het vaccin beschermen tegen de deltavariant”, zegt Marco Cavaleri, verantwoordelijke voor de vaccinstrategie van het Europees geneesmiddelenagentschap EMA.

Bron: BELGA

De Europese afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) had woensdag gemeld dat het aantal covidbesmettingen vorige week weer was beginnen toe te nemen na tien weken van dalingen. Daarbij rukt de deltavariant op. 

“We zijn ons bewust van de ongerustheid over de snelle verspreiding van de deltavariant”, zegt Cavaleri. “Maar op dit moment lijkt het zo dat de vier vaccins die de Europese Unie (EU) heeft goedgekeurd bescherming bieden tegen alle stammen die in Europa circuleren, ook de deltavariant.” De vier vaccins die in de EU goedgekeurd zijn, zijn die van Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca en Johnson & Johnson.

WHO Europa verwacht dat de deltavariant tegen augustus dominant wordt in Europa. Eerder had het ECDC, het Europese centrum voor ziektebestrijding, dat al aangegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer