De Aston Martin van de Nederlander.
Volledig scherm
De Aston Martin van de Nederlander. © Gendarmerie de la Charente-Maritime

Nederlandse snelheidsduivel geflitst met 246 km/u in Frankrijk, politie vermoedt ‘cannonball-race’

Voor de tweede keer in een paar dagen tijd heeft de Franse politie een Nederlandse automobilist aan de kant gezet nadat hij met extreem hoge snelheid was geflitst. Ditmaal gebeurde dat in de buurt van de stad La Rochelle, tussen Nantes en Bordeaux. De snelheidsduivel reed overigens niet op een snelweg, maar op een nationale weg (route nationale) en dat was niet het enige opmerkelijke. 

21 reacties

  • Willy De Neef

    3 jaar geleden
    Aan de eerstvolgende grens moeten ze zen rijbewijs teruggeven,rijverbod geld enkel in Frankrijk.en elke autoriteit moet zorgen dat en persoon over al zen dokumenten kan beschikken. Zelf al twee keer meegemaakt,rijbewijs teruggekregen aan Belgische grens Willy De Neef
  • Peter Nols

    3 jaar geleden
    Wagen in de presse, en bij voorkeur met de bestuurder erin.
  • Leo Kaya

    3 jaar geleden
    Het is normaal dat je de wagen van iemand anders niet in beslag neemt. In deze gevallen zou de Franse justitie de cataloguswaarde van de wagen bij de boete kunnen voegen.
  • Patrick Dewael

    3 jaar geleden
    Als papa er naast zit is hij akkoord met de snelheid van zoon lief, dus gewoon de wagen in beslag nemen, verkopen en het geld storten in een kas voor verkeersslachtoffers.
  • Azert Allee

    3 jaar geleden
    Zo hoge snelheden zijn gevaarlijk voor zowel de overtreder als de andere weg gebruikers (je wilt niet met zo iemand botsen). Ze moeten wel ervoor zorgen dat er een logische snelheidslimiet is, waardoor je het gemakkelijk begrijpt en volgt (wat nu minder en minder is)