Van der Poel verliest gele trui en beslist maandag of hij in de Tour blijft: “Ik wou heel graag tot Parijs blijven, maar ik denk dat de ploeg dat liever niet heeft”

Tour de FranceMathieu van der Poel is zijn gele trui kwijt. De Nederlander van Alpecin-Fenix bolde als 44ste over de streep op 21' 47" van winnaar Dylan Teuns. “De ploeg heeft liever niet dat ik tot Parijs doorga, want ik heb nog een ander doel. Maar ja, de Tour is wel leuk eigenlijk.”

38 reacties

  • pascal Vanderlinden

    3 jaar geleden
    WVA zei zelf in het interview ik geloof in alles wat MVDP in zijn hoofd haalt. Dan Thomas De Gendt die zegt steek hem in het WK darts en wint waarschijnlijk ook. Woorden van toprenners naar MVDP toe. Hoop dat Mathieu volgend jaar voor de tour gaat en jullie allemaal het tegendeel bewijst :)
  • Danny Steritmis

    3 jaar geleden
    Hij heeft misschien de gele trui mogen dragen iets wat zijn grootvader nooit is gelukt maar die reed de ronde tenminste uit,wat een mentaliteit is dit,blijf dan thuis als de spelen dan toch belangrijker zijn en zit niet aan het brood van "echte coureurs".
  • Paul Van Oosterwijck

    3 jaar geleden
    Ik denk dat er niet veel meer te halen valt voor mij in deze Tour, zegt hij. De nieuwe manier van koersen, Winnen wat er te winnen valt, poen pakken, stoppen of opgeven als er niets te winnen valt (zie o.a. Nederlands kampioenschap). Triestige egoïstische mentaliteit, geen respect voor de organisatie. MVDP is een goed renner, maar een groot kampioen ? Met deze mentaliteit absoluut niet. En daar moeten andere goede renners dan voor thuis blijven
  • Johan Maddens

    3 jaar geleden
    patrick , volgens mij reed Wout voor de gele trui en moest Mathieu zijn trui verdedigen , dus is het voor allebei niet gelukt ! Maar ik zie deze week dat ze steeds meer respect koesteren voor elkaar . Prima voor hun verdere loopbaan . Tussen Merckx en R. De Vlaeminck was er in het begin ook wat rivaliteit !
  • Robert Weers

    3 jaar geleden
    Greta bedoelt Vlaanderen, of toch Belgie?
  1. Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijkheid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupereren”
    Wuyts & Vlaeminck

    Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijk­heid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupere­ren”

    De Tour zit erop, maar er is nog veel stof om over na te praten. In de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ verbazen onze analisten zich over de snelheden en wattages die drie weken lang getrapt zijn. Nog geen 24 uur na een bijna bovenmenselijke prestatie leken de toprenners opnieuw gerecupereerd en klaar voor een nieuwe aanvalregen. “Hoe wordt zo’n lichaam medisch weer klaargestoomd voor de volgende uitdaging?” vraagt wieleranalist Michel Wuyts zich af. “Ploegen en renners zwijgen daarover omdat ze niet meer geconfronteerd willen worden met het verleden.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’.
  2. "Plots kondigden ze Pogacar aan. Tja, dan weet je het wel": Van Aert over gekoesterde Giro-wens en andere doelen
    PREMIUM
    9

    "Plots kondigden ze Pogacar aan. Tja, dan weet je het wel": Van Aert over gekoester­de Giro-wens en andere doelen

    2024 wordt geen jaar als alle andere voor Wout van Aert (29). Hij rijdt geen WK veldrijden, maar wel het Belgische openingsweekend. Hij slaat de Strade Bianche en Milaan-Sanremo over, maar start in de Giro. Van Aert zal er dit jaar niet bij zijn in de Tour. Hij mikt op olympisch tijdritgoud. De Vuelta daarna is zijn opstap naar het WK op de weg. Alles wordt anders, hoopt Van Aert. “In 2023 was ik nooit op mijn best.”