Jan Jambon: “Werken Oosterweel stilleggen door PFOS-vervuiling geen goed idee”

BinnenlandDe werken aan de Oosterweelwerf stilleggen als gevolg van de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht en omgeving is geen goed idee. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gezegd in VTM Nieuws. “Oosterweel is één groot leefbaarheidsproject en dus een oplossing voor het probleem”, zegt Jambon.

53 reacties

  • Hugo hofmans

    3 jaar geleden
    De werken stil leggen, neen zeker niet ! Die werken zijn nodig voor het welzijn en de ecomie van het land. Zoals Jambon zegt, de werken zijn een deel van de oplossing. Denk nu toch eens niet averechts, er moet ook nog geld verdiend worden.
  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    Toch wel, het is een uitstekend idee om de volksgezondheid te laten primeren op de zakelijke belangen bij dat megalomaan project.
  • jean-paul cannaert

    3 jaar geleden
    Als minister president opstappen, zou wel een goed idee zijn.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Anna Vandenberg dat bewijst niets, de normen zijn veel strenger geworden zodat die afname niet genoeg is. BDW himself heeft gezegd dat er tot 2017 geen gevaar was voor de volksgezondheid, of heeft hij weer gelogen?
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    karel dillen, de PHOS concentratie neemt af sinds 2010 lees de studie van de UAntwerpen, er is een probleem van alle partijen, de vervuiling was er in 2017 en de weggevoerde grond werd gesaneerd. Ik ben opgegroeid tussen twee industriële storten en in ons gezin zijn er tot hiertoe 3 met kanker, maar het vergif zit onder de grond en niemand spreekt erover. Het volgende is het asbest probleem, de asbest storten, de PUR, kunststof sportvelden en de recyclage van batterijen, enz.