Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

‘Aanvaller der aanvallers’ Thomas De Gendt komt er niet aan te pas, en dat doet pijn: “Normaal rijd ik de boel aan stukken, nu kan ik niet volgen”

tour de franceHet is een Tour waarin slag om slinger wordt aangevallen. Van vroeg, van ver, en met succes. Maar de aanvaller der aanvallers komt er niet aan te pas. Thomas De Gendt (34) wordt, zoals hij het zelf zegt, van het kastje naar de muur gereden. En dat komt hard aan, klinkt het in een openhartig gesprek. “Er komt een moment dat het gedaan is. Rondrijden zoals dit, dat ga ik niet blijven doen.”

15 reacties

  • Marcus Camps

    3 jaar geleden
    Dezelfde wattages, oké, dat kan ik geloven. Ik trapte ook mijn beste waardes op mijn veertigste. Maar het gaat ook over gewicht. Toen ik koerste, woog ik 67. Toen ik triatleet was 76. En toen ik mijn allerbeste waardes trapte van 370 watt ... 84kg. Nog 5 kg later raakte ik nog amper een berg op ... Gewicht speelt dus echt wel een zeer grote rol.
  • J. Platsteen

    3 jaar geleden
    Het grote verschil is de mentaliteit. De jonge garde koerst dikwijls zoals nieuwelingen. Lak aan defense. Aanvallen en trappen. Heel wat anders dan isinuerende 30+ van de afwachtende generatie. Thomas is een uitzondering, maar er is een tijd van komen en gaan. Als je ziet dat O Connor de rit wint, en de krasselende insinuerende 7sec voor de tijdsgrens aankomt dat weet je genoeg. Leeftijd. Froome, Van Avermaet, Gilbert, Valverde, dan Martin enz bye bye.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    In andere sporten is er toch ook voortdurend progressie. Door voeding, betere trainingmethodes, betere begeleiding, beter materiaal. Vergelijk de records van Puttemans eens met deze van nu. Wielrennen liep op dat vlak zelfs achter door heel lang te teren op tradities waarvan nooit bewezen werd dat ze goed waren.
  • David Hermans

    3 jaar geleden
    Men spreekt hier over trainingsmethodes en focus op gerichte voeding, maar je kunt dat toch niet blijven uitmelken? Eén calorie blijft één calorie, hoe vaak je deze ook afweegt. Toen Froome opkwam is TEAM SKY begonnen met steeds datzelfde riedeltje, maar ondertussen zijn we weeral 10 jaar verder. Over de ketonen van de Brit zijn we nooit het fijne te weten gekomen, misschien is het (legale) gebruik ervan ondertussen al iets meer geperfectioneerd?
  • Dirk Bytebier

    3 jaar geleden
    Inderdaad Thomas er komt aan alles een einde , je was een fantastische renner en ook als mens .