Themabeeld. © Politie Antwerpen 

Twintiger onder invloed en met voorlopig rijbewijs crasht na dollemansrit in Hoboken

Hoboken -

De Antwerpse politie heeft zaterdagavond een 20-jarige bestuurder opgepakt na een achtervolging in Hoboken. De man, die naar eigen zeggen de politie niet had opgemerkt, reed onder invloed van alcohol en drugs. Hij reed met de wagen van zijn vader en had alleen een voorlopig rijbewijs.

Een patrouille van de mobiele eenheid merkte de wagen zaterdagavond op in de Steynstraat. “De wagen draaide met hoge snelheid de straat in en de bestuurder verloor ei zo na de controle over het stuur. Daarbij kon een aanrijding met een ander voertuig maar nipt vermeden worden”, aldus de Antwerpse politie.

Die wou de bestuurder aan de kant zetten voor een controle, maar de man drukte het gaspedaal in en reed in een rotvaart weg via de Antwerpsesteenweg. “Hij maakte hierbij verscheidene verkeersovertredingen, negeerde een rood licht en reed over de trambedding. In de Kloosterstaat reed hij tegen de richting een straat in. Op dat moment werden er snelheden rond de 90 kilometer per uur gehaald in een zone 30”, zegt de politie nog.

De achtervolging eindigde uiteindelijk op het kruispunt van de Oudestraat en de Notelaarstraat toen de wagen tegen een woning, een lantaarnpaal en een geparkeerde wagen crashte. “En toch probeerde de 20-jarige bestuurder nog verder te rijden”, zegt de politie, die hem toch kon tegenhouden en oppakken.

De man bleek onder invloed van alcohol en drugs. Hij bleek ook niet aan zijn proefstuk toe. Bovendien had hij alleen een voorlopig rijbewijs. “Hij verklaarde dat hij niet had gemerkt dat de politie achter hem reed, ondanks de sirenes en de blauwe lichten”, klinkt het.

De politie nam de wagen, die toebehoorde aan de vader van de twintiger, in beslag. De man zelf zal zich voor de politierechter moeten verantwoorden. Zowel de gevel van de woning, de geparkeerde wagen als de verlichtingspaal die hij had geraakt bij zijn crash liepen beschadigingen op.

jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER