Tijdens een protestactie op 4 juli eisten demonstranten duidelijkheid en transparantie aangaande het dossier rond de PFOS-vervuiling in de haven van Antwerpen en omgeving.
Volledig scherm
Tijdens een protestactie op 4 juli eisten demonstranten duidelijkheid en transparantie aangaande het dossier rond de PFOS-vervuiling in de haven van Antwerpen en omgeving. © BELGA

Europese Rekenkamer: “De burger, niet de vervuiler, draait meestal op voor saneringskosten”

De belastingbetaler wordt te vaak gedwongen om te betalen voor het opruimen van schade aan het milieu, terwijl de verantwoordelijke bedrijven de kosten ontduiken. Dat zegt de Europese Rekenkamer in een rapport dat vandaag werd gepubliceerd.

20 reacties

  • Jef Klabas

    3 jaar geleden
    De asbestsage heeft de eigenaars die er steenrijk van geworden zijn buiten schot gezet door de politiek....en deze die nu nog de touwtjes in handen hebben!
  • Joke Weyts

    3 jaar geleden
    Open deuren intrappen kunnen we als de beste.
  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    Al een geluk dat we zo volgzaam zijn, geen langetermijngeheugen hebben en niet in een rechte lijn kunnen denken. Anders zou onze regering een groot probleem hebben.
  • Willy Bogaert

    3 jaar geleden
    Nooit anders geweest ;,het kapitaal beslist zelfs over energie, belastingen ,boetes en straffen. We leven in een schijndemocratie ,zelfs in je woning doe je niet meer wat je wilt
  • Roger Poot

    3 jaar geleden
    De burger draait ALTIJD op voor saneringskosten, ofwel via de belastingen ofwel via prijsverhogingen van producten.