Vaccinatiecentrum Hasselt
Volledig scherm
Vaccinatiecentrum Hasselt © Mine Dalemans

"Informatie- en meldpunt nodig voor wie zich tegen wil ouders wil laten vaccineren”

De 12- tot 15-jarigen die zich willen laten vaccineren zullen daarvoor de toestemming  nodig hebben van hun ouders. Maar wat met jongeren die zich, tegen de wil van hun ouders, toch willen laten vaccineren? Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) gaf vandaag in het Vlaams Parlement aan dat de stem van het kind dan doorslaggevend zal zijn. Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens denkt daarvoor aan een informatie- en meldpunt.

13 reacties

  • Sven D'Hooghe

    3 jaar geleden
    De laatste 20 maanden heeft de staat het medisch geheim omzeilt, onschuldige mensen huisarrest gegeven, broodroof gepleegd, avondklok ingesteld, burgers geïntimideerd, en tweederangsburgers geschapen. Nu zijn er plannen om het zorgpersoneel te cyberpesten en gaan ze ook het ouderlijk gezag ondermijnen. Of je nu pro of contra vaccin bent, dit moet toch een alarmbel laten rinkelen.
  • william De Ruyck

    3 jaar geleden
    onaanvaardbaar, dat en minderjarig kind zo een ernstige beslissing mag/moet nemen ! men spreekt hier over vaccinatie ! de gezondheid van een kind, die nog in volle ontwikkeling is - ik wil niet in de schoenen staan van wie zo'n regels goedkeurd - en wat als er iets misloopt ? wie gaat verantwoordelijk gesteld worden ? deze situatie is hallucinant !!
  • Kelly De Saedeleer

    3 jaar geleden
    En krijgen tieners die geen vaccin willen maar ouders wel, dan ook hulp? Vast niet want dat past niet in het kraampje van de vaccindonors. Wie A zegt moet ook B zeggen vind ik.
  • Jos Teugels

    3 jaar geleden
    En omgekeerd, als ouders verplichten? Jongeren hebben die iets te winnen dan buiten een vrije toegang tot het uitgangsleven in ruil voor een injectie abonnement? Geen antivaxer hoor, wel iets tegen goedkope propaganda.
  • Marion Van Saan

    3 jaar geleden
    De hersenen zijn pas volgroeid rond 25 jaar.