Professor Dirk Devroey.
Volledig scherm
Professor Dirk Devroey. © BELGA

Professor Devroey: “Terugkerende jongeren uit Spanje zouden samen twee weken op kamp moeten, niet naar hun gezin”

Dat de ouders de uit Spanje terugkerende jongeren in ons land zullen opvangen, vindt professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey geen goed idee. “Eigenlijk zouden ze nu twee weken op een soort van kamp moeten”, zei Devroey op Radio 2. Hij wil zo verdere verspreiding vermijden. “De meeste mensen raken besmet binnen het gezin.”

200 reacties

  • Toby Mestdag

    3 jaar geleden
    Zonder 2 vaccinaties niet op reis toelaten. Zo zullen er bijna geen besmettingen meer zijn. K vind het eigenlijk niet verantwoord om nu al te reizen, zeker met die deltavariant. Zelfs 2 keer gevaccineerde mensen moeten ook opletten.
  • lieven de ly

    3 jaar geleden
    het was hier een beetje beter dus gaan wij wat zieken binnenhalen het heeft toch iets van een... dit hebben wij nog eens gezien maar waar en in welk land?
  • Maurice Keukelaers

    3 jaar geleden
    Twee weken cel zou gepaste zijn.
  • Leopold Vanhoof

    3 jaar geleden
    Vandaag zijn er jongeren van 12 tot 15 jaar ingeënt, mijn vrouw is 60 jaar ouder en heeft vandaag haar tweede vaccin gekregen. Ik hoop dat ze de volgende dagen niet besmet raakt door 'n vakantieganger, niettegenstaande ze heel goed op de regels past. Dank je wel heren ministers voor de voor de snelle vaccinaties en de laatste versoepelingen. De 26.000 doden zijn al zo goed als vergeten.
  • Luc Maandag

    3 jaar geleden
    Eerst Vaccineren, dan praten en reizen, duidelijk toch, en veel beter dan achter de feiten aanlopen, geldt ook voor de experts.