© Photo News

Elf personen opgepakt tijdens nieuwe huiszoekingen in terreurdossier

De federale politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag huiszoekingen uitgevoerd in negen woningen in Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Laken, Jette, Brussel, Liedekerke en Schaarbeek. Daarbij werden geen wapens of explosieven gevonden, maar er werden wel elf mensen meegenomen voor verhoor.

Guy Stevens

De huiszoekingen kaderden in een onderzoek naar terrorisme, laat het federaal parket weten. “Er werden verleden nacht negen huiszoekingen uitgevoerd door de federale gerechtelijke politie van Brussel in Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Laken, Jette, Brussel, Liedekerke en Schaarbeek op vraag van een onderzoeksrechter gespecialiseerd in terrorisme in Brussel.”

Bij de huiszoekingen werden geen wapens of explosieven aangetroffen. Er werden wel elf mensen meegenomen voor verhoor. De onderzoeksrechter beslist in de loop van de dag over hun verdere aanhouding.

“Het onderzoek kadert in de problematiek van mogelijk terugkerende Syriëstrijders. Dit dossier staat volledig los van de dossiers betreffende de aanslagen in Parijs van 13 november 2015 of Brussel/Zaventem van 22 maart 2016.”

Meer details geeft het parket voorlopig niet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer