BELGAIMAGE
Volledig scherm
© BELGAIMAGE

Twee jongeren die na positieve coronatest van Spanje naar België terugkeerden, opgenomen in ziekenhuis

Een twintigtal Belgische jongeren die in Spanje positief testten voor het coronavirus, keerden de afgelopen dagen toch terug naar ons land. Katrien Corens van reisorganisatie Jongerentravel bevestigt dat de jongeren daarvoor vliegtuigtickets kregen van hun ouders. VTM NIEUWS vernam vanavond ook dat twee besmette, teruggekeerde jongeren in het ziekenhuis zijn opgenomen. Reisorganisatie Summer Bash bevestigt dan weer dat nog 27 jongeren die met hen meereisden, naar België zijn teruggevlogen zonder eerst een coronatest af te leggen.

293 reacties

  • birgit vanderest

    3 jaar geleden
    hopelijk zijn ze niet vergeten om alle passagiers uit dat vliegtuig te verwittigen, ze kunnen hun kosten voor de testen laten betalen door hun ouders.
  • patrick demaeght

    3 jaar geleden
    Moest ik op zo'n vlucht zitten met superverspreiders direct klacht indienen tegen luchtvaartmaatschappij, luchthaven van vertrek, tegen de ouders en een fikse schadevergoeding eisen.
  • Luc Uytterhoeven

    3 jaar geleden
    'Het spijt me' zeggen ze met ingehouden glimlach. 'We' hebben toch ons feestje gehad.
  • leen hanssens

    3 jaar geleden
    De jongeren, onze toekomst? Ze nemen geen enkele verantwoordelijkheid.
  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Die jongeren kun je moeilijk verwijten dat ze terug eens wat vrijheid willen meemaken maar degene die met het vliegtuig zijn teruggekeerd zijn gewoon onverantwoordelijk en mogen goed beboet worden net als hun ouders. Deze situatie was al voorspeld door virologen, degene die zulke reizen organiseren zijn ook schuldig. Dat jongeren weinig riskeren is ook niet meer waar, meer jongeren worden steeds meer zieker met blijvende gevolgen voor later!