REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

‘Grote 3' naast elkaar: Novak Djokovic steekt zesde Wimbledon-titel op zak en evenaart grandslamrecord van Roger Federer en Rafael Nadal

WimbledonNovak Djokovic heeft voor de zesde keer in zijn carrière Wimbledon gewonnen. De 34-jarige Serviër en nummer één van de wereld klopte de Italiaan Matteo Berrettini (ATP 9) in vier sets: 6-7 (4/7), 6-4, 6-4 en 6-3. Grandslamtitel nummer twintig voor Djokovic, die zich daarmee naast mederecordhouders Rafael Nadal en Roger Federer hijst. ‘De Grote Drie' zij aan zij.

9 reacties

  • william carchon

    3 jaar geleden
    Ik vindt nadal de beste omdat 13 keer de titel in Parijs nemen is fenomenaal omdat Parijs de moeilijkste ondergrond is om op te spelen. En Djokovic is soms te arrogant!!
  • Anita Aerts

    3 jaar geleden
    Wat een gezever, Johan. Djokovic haalt 9 GS op australian open, de gemakkelijkste van de 4 GS. Nadal heeft zijn standbeeld in Parijs voor zijn 13 graveloverwinningen. Federer en Nadal zijn echte gentlemen. Djokovic is minder geliefd en wil daarom de meeste titels,.Ieder zijn favoriete speler, he.
  • grootaert rené

    3 jaar geleden
    Zonder de tennis van zijn beste niveau te spelen heeft Djoko nogmaals bewezen dat hij ontegensprekelijk de nummer 1 is het wereldtennis sedert al vele jaren ! Een groot sportman en sympathieke man.
  • Johan hendrickx

    3 jaar geleden
    Nadal hoort niet thuis bij top 3, veel te weinig talent in vergelijking met Federer en Djokovic. Kampioen van Rolland Garros, dat wel maar dan zijn er wel 13..
  • Reygaerts raf

    3 jaar geleden
    Federer blijft the GOAT, op alle vlakken, punt.