Bestuurder ramt twee palen, rijdt voetganger dood, crasht in bakkerij en probeert dan te vluchten

Een voetganger (46) is zondagnacht in Kortrijk om het leven gekomen nadat hij van het trottoir gemaaid werd. De bestuurder van de wagen reed allicht veel te snel. Hij probeerde te voet te vluchten, maar is opgepakt. De man was overigens ook geïntoxiceerd. Vorige week nog was de stad Kortrijk een campagne gestart tegen snelheidsduivels.

(vkk, gsd, adm)

Afgelopen nacht is een voetganger (46) omver gemaaid in het centrum van Kortrijk. Een bestuurder (28) kwam vanuit de Budastraat en reed richting het centrum met vermoedelijk een veel te hoge snelheid. “De wagen raakte een verlichtingspaal en kwam tot stilstand tegen de gevel van een bakkerij op de hoek”, aldus de politie van de zone VLAS.

Het dodelijke slachtoffer was aan het wandelen met twee vrienden. De twee konden nog op tijd wegspringen, de derde werd aangereden. De hulpdiensten snelden ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat voor het slachtoffer.

“De bestuurder, een man van 28 jaar uit Ingelmunster, probeerde na de aanrijding te voet weg te vluchten, maar kon wat verderop worden opgepakt samen met de passagier van de wagen”, aldus het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. “Hij was geïntoxiceerd. Omdat hij zelf ook gewond was, moest hij naar het ziekenhuis voor verzorging. Hij zal in de loop van de dag worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De passagier werd na het ongeval verhoord en kon daarna beschikken. Het parket heeft een deskundige aangesteld om het ongeval te onderzoeken.”

Vorige week nog was de stad Kortrijk een campagne gestart tegen snelheidsduivels. De stad wordt al enige tijd geplaagd door straatracers.

De Leiestraat was een tijd afgesloten voor het verkeer. De schade aan de bakkerij valt al bij al mee. De deur werd verwijderd, maandagochtend kon de bakkerij opengaan.

 ©  kvv

 ©  vkk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen