Werkexpert Stijn Baert.
Volledig scherm
PREMIUM
Werkexpert Stijn Baert. © Getty Images, Photonews / Gregory Van Gansen

“Dubbel zoveel verlof in onderwijs als in horeca is absurd”: in welke sectoren krijg je de meeste vakantiedagen?

Moet jij ook elk jaar weer puzzelen met je verlofdagen? Zoveel plannen, maar te weinig vrije dagen om ze waar te maken? Dan is de kans groot dat je voor de verkeerde sector, het verkeerde beroep of de verkeerde werkgever gekozen hebt. Onze werkexpert Stijn Baert vertelt waar je de meeste en het minste vakantiedagen krijgt. “Sommige bedrijven bieden cafetariaplannen aan, waarbij een deel van het loonpakket kan ingezet worden voor extra verlofdagen.”

100 reacties

  • Geert Coussement

    3 jaar geleden
    De zelfstandigen hebben geen verlof en een zeer zeer slecht sociaal statuut.
  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    Wie kan financieel opdraaien voor die nodeloos enorme massa congé, cadeau gedaan aan door de Overheid betaald onderwijzend personeel, "leerkrachten" in hun jargon ? De Economisch Productieven tot het BNP, die daartoe het nodige belastinggeld genereren door hun economisch productief presteren tot het bakken van de welvaartskoek ! Als vermeende "dank"(sic) trakteert de Overheid hen later discriminatoir op een beduidend lager pensioen dan dat van het overheidspersoneel !
  • Jean Emare

    3 jaar geleden
    Ik nodig éénieder uit om les te geven.. zoals menig melden, we doen het voor de vakantie. Weet: geen bedrijfswagen, ecocheques, laptop, 13e maand/premie,.. Wel smartschool op zijn gat, nutteloze vergaderingen want alles is toch al beslist, geklaag van ouders en directie enz.. BTW een deel van ons loon wordt afgehouden voor pensioen én voor die 2 extra vakantiemaanden. Dus, als je een maand vakantie wenst in te korten.. koepels en minister Klak, netto + 275 euro maandelijks op mijn rekening.
  • Walter WOUTERS

    3 jaar geleden
    Bij defensie verdien je minder dan bij de oppas van kinderen als vrijwilliger; laagste loon voor vrijwilligers, dringend herstructurering zoals het loon in Noorwegen voor vrijwilligers bij defensie en verbetering van het veteranenstatuut, dat enkel hier een titel is waar geen bonificaties aan verbonden zijn nu; systeem van UK, Frankrijk en USA toepassen met bonificaties...
  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Het probleem is en blijft de hoge belastingen waardoor de prive zwaar onderbetaald is. Minder politiekers en geen royals lost dit op. Echter die beslissen over eigen job en wedde!