© RR

Eerste twee horecazaken in Antwerp Tower bekend: pokébowl en Thaise keuken

Antwerpen -

De eerste twee toevoegingen aan een strook van zeven voedingszaken op de gelijkvloerse verdieping van de Antwerp Tower zijn bekend. Tegen dit najaar zal je langs de De Keyserlei al zeker een grote Hawaiian Poké Bowl en een vestiging van Pitaya ontdekken, die laatste biedt Thaise keuken aan. De MediaMarkt op de eerste verdieping opent op 26 juli.

De De Keyserlei is al een op en top horecastraat en daar komt nog een strook bij. De Antwerp Tower zelf is bijna volledig gerenoveerd en herbergt 240 woningen en 4.600 vierkante meter aan kantoorruimtes. Maar op de gelijkvloerse verdieping is plaats gehouden voor zeven eet- en drankgelegenheden, die net als de zaken dichter tegen het station een terras zullen hebben. Daarvan heeft projectontwikkelaar Matexi de eerste twee bekendgemaakt.

De vestiging van Hawaiian Poké Bowl opent op een toplocatie op de hoek met de Van Ertbornstraat tegenover hamburgerketen Five Guys. “Het wordt onze twintigste vestiging”, zegt de jonge CEO Mattijs Hermans (27). Hij heeft samen met zijn twee vennoten de keten opgericht met een eerste vestiging in de Nationalestraat in 2018. “Het is een soort liefdesverklaring voor de stad waar het allemaal begonnen is.”

De vestiging wordt het absolute uithangbord van Hawaiian Poké Bowl. “We gaan er extra moeite in steken. We bouwen een mezzanine en hebben een terras. We willen qua locatie, inrichting en service het beste aanbieden.” De keten verkoopt op dit moment nog poké bowls in een kleiner pand op de Meir. Maar dat pand gaat over een paar maanden tegen de vlakte om er een nieuw winkelcentrum op te trekken.

© Hawaiian Poké Bowl

Bij Pitaya kan je in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden geen shoarma met looksaus bestellen. Het is een Franse keten die Thaise streetfood aanbiedt. Denk aan rijstschotels met curry en dergelijke. Pitaya wil een steile opmars maken in ons land. In januari schreef het vakblad Retail Detail dat het dertig vestigingen in ons land wil openen in zeven jaar.

De andere vijf ketens van de zeven in de ‘food street’ aan de Antwerp Tower worden later nog bekendgemaakt. De bovenbuur is wel al gekend. MediaMarkt gaat weg uit het Century Center verderop in de De Keyserlei omdat dat gerenoveerd wordt, en verhuist naar de eerste verdieping van de Antwerp Tower. De winkel gaat van 4.400 vierkante meter naar 1.600, maar zou overzichtelijker zijn en meer in het oog springen. Eerst werd gedacht in augustus te openen, maar dat is een beetje vervroegd naar 26 juli. anro

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER