Ravage na spectaculair ongeval op E17, twee zwaargewonden

Waregem/Kruisem -

De nacht van dinsdag op woensdag vond een spectaculair ongeval plaats op de E17 in Waregem richting Gent. Twee autobestuurders moesten zwaargewond afgevoerd worden. De omstandigheden waren onduidelijk, maar ook een vrachtwagen zou in de brokken hebben gedeeld.

Joerie Dewagenaere

Een ware ravage. Brokstukken lagen op een afstand van 100 meter verspreid over de drie rijstroken en pechstrook van de E17. Goed een halve kilometer voor de snelwegparking van Kruisem richting Gent lagen twee wagens helemaal verhakkeld op de weg in Waregem na een onduidelijk ongeval dat iets na 1 uur plaatsvond de nacht van dinsdag op woensdag.

Een Mercedes GLA 200D met Duitse nummerplaat lag op zijn zij, een Audi A4 was aan zowat alle zijden geraakt. De brandweer moest ter plekke komen om beide chauffeurs uit hun voertuig te bevrijden. Bij de man in de Audi ging het om een noodbevrijding. “De man lag heel vreemd gepositioneerd, met zijn achterste in de lucht. We moesten hem dan ook zo snel mogelijk uit het wrak halen”, aldus de brandweer.

Parketdeskundige

Beide bestuurders waren er erg aan toe en werden afgevoerd naar het AZ Groeninge in Kortrijk. Ondertussen zijn ze allebei buiten levensgevaar. De exacte omstandigheden van het ongeval zijn onduidelijk. Volgens het parket zou het begonnen zijn met een kop-staartaanrijding tussen de vrachtwagen en één auto, een tweede wagen zou er daarna bij betrokken zijn. Echter, dat valt nog allemaal af te toetsen. De voertuigen zijn nog in beslag genomen. De deskundige van het parket wacht nu ook tot hij beide bestuurders kan verhoren.

Een vrachtwagenchauffeur die iets voorbij het ongeval zijn truck had geparkeerd getuigde in gebrekkig Engels dat hij in de verte de Audi tegen de middenberm zag rijden, waarna zijn lichten uitgingen. “Ik ben daarna beetje per beetje beginnen vertragen, waarna de andere wagen aan grote snelheid tegen mij reed.” (lees verder onder de foto)

De ravage was enorm. © djr

Voertuigen moesten een tijdlang door de brokstukken laveren. De brandweer wachtte nog een lange nacht opkuiswerk, maar eerst moest de plaats van het ongeval worden vrijgegeven. Dat kon pas nadat de deskundige zijn werk ter plaatse af was. Om 5.30 uur was de snelweg weer helemaal vrij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen