Dokter Jeroen van der Hilst (infectioloog in het Jessa Ziekenhuis van Hasselt en professor immuunpathologie aan de UHasselt).
Volledig scherm
PREMIUM
Dokter Jeroen van der Hilst (infectioloog in het Jessa Ziekenhuis van Hasselt en professor immuunpathologie aan de UHasselt). © Karolien Coenen

INTERVIEW. Infectioloog ziet nieuwe fase in corona-epidemie aanbreken: “Stop met focus op besmettingen en temper de paniek”

“We moeten er niet flauw over doen: angst verkoopt. Maar de cijfers van vandaag zijn niet te vergelijken met die van vorig jaar.” Die boodschap van Jeroen van der Hilst (44), infectioloog aan het Jessa Ziekenhuis, krijgt opvallend veel bijval op sociale media. Van der Hilst - geboren in Nederland maar al tien jaar actief in ons land - vindt dat we anders met het virus moeten omgaan. “Neen, er komt geen tsunami meer.”

234 reacties

  • Erwin Robbens

    3 jaar geleden
    Gewoon een Hollander die ook wat aandacht wil. Jaloers op “onze” bekende virologen en epidemiologen. Best zoveel mogelijk negeren.
  • P Van Haute

    3 jaar geleden
    Zulke redenering begrijp ik niet dus vlieg er maar in ,in de herfst halen we dat terug in ? Denken jullie nu echt dat we van dit virus vanaf geraken droom dan maar verder tegen de herfst zijn er al nieuwe varianten.
  • Michel Philippe

    3 jaar geleden
    En ik zeg: "De voorzichtigheid is de moeder van de porseleinkast".
  • Jo Fosseprez

    3 jaar geleden
    Eindelijk eens een persoon die het realistisch ziet en niet telkens in paniek schiet. Ik denk ook dat we stilaan dit achterwege laten mits al de regels. Men kan ons niet ons hele leven zitten, eggen nu zo en zo. We moeten met deze pandemie lerenleven. En dat is minder erg dan al die bijna 200 daden die gestorven zijn door de overstromingen aardverschuivingen dat is veel erger dan het virus.
  • Chris Verberne

    3 jaar geleden
    Laat ons hopen dat hij gelijk heeft. En ik ben met hem akkoord wanneer hij zegt dat het ieders individuele verantwoordelijkheid is. Iedereen krijgt de kans om zich te laten vaccineren. Wanneer iemand ervoor kiest niet gevaccineerd te worden, moet deze persoon ook de consequencies hiervan aanvaarden. Een volledige maatschappij moet niet opdraaien voor anti-vaxers. Het gezond verstand gebruiken samen met het vaccin is de sleutel tot succes!