©  Dirk Vertommen

40 maanden cel voor Mechelaar die verliefd werd op 12-jarige en haar verkrachtte

Mechelen -

De correctionele rechtbank heeft een 46-jarige man uit Mechelen veroordeeld tot 40 maanden cel, waarvan de helft effectief, voor de aanranding en verkrachting van een 12-jarig meisje. De feiten gebeurden toen de tiener bij haar vriendinnetje bleef slapen.

Theo Derkinderen

De feiten speelden zich het afgelopen voorjaar af toen het 12-jarige meisje enkele keren bleef slapen bij haar vriendin. Het kind sliep op de zetel, maar toen ze eruit viel, stelde de vader van haar vriendinnetje voor om mee bij hem en zijn partner in bed te kruipen. “Eenmaal in bed kuste de veertiger het kind op de mond, penetreerde haar met zijn vinger en masturbeerde”, zei de openbare aanklager.

De man gaf een gsm cadeau aan het meisje en stuurde verschillende seksueel getinte berichtjes. Ook volgde hij haar via sociale media. “Zo kreeg het slachtoffer echt het gevoel dat de man overal was. En hij haalde haar ook op aan de schoolpoort.”

Uiteindelijk stapte het meisje naar haar moeder en vertelde wat er gebeurd was. Daarop werd de politie ingelicht en die pakte de Mechelaar op. De man zit ondertussen al een tijdje in voorhechtenis.

Al eerder misbruik

De gevolgen voor de tiener zijn enorm. “Het was al de tweede keer dat het meisje seksueel werd misbruikt. Eerst door haar vader en nu door de vader van haar vriendin. Na de feiten begon ze zichzelf ook te verwonden en te snijden.”

De beklaagde gaf de feiten toe en zei dat hij verliefd was geworden op het 12-jarige kind. “Maar ik besef heel goed dat ik iets gedaan heb wat niet door de beugel kan. Ik ben hier niet trots op. Dit had nooit mogen gebeuren en zal ook nooit meer gebeuren. Ik heb in de gevangenis goed kunnen nadenken”, reageerde hij tijdens het proces. “Ik heb dat meisje, haar en mijn familie en mijn hele omgeving enorm gekwetst.”

De advocate van de Mechelaar vroeg een voorwaardelijke celstraf en bijhorende begeleiding. De rechter legde evenwel 40 maanden cel op, waarvan 20 maanden effectief. Daarnaast is de man ook voor vijf jaar uit zijn burgerrechten ontzet. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen