Direct naar artikelinhoud
NieuwsNoodweer

Mediagroepen slaan handen ineen om solidariteitsactie Rode Kruis te steunen: zo kan u helpen

Het noodweer zorgt voor ernstige schade in verschillende delen van het land. Het Rode Kruis zette een solidariteitsactie op poten.Beeld Photo News

De VRT, DPG Media en SBS zetten hun schouders onder de solidariteitscampagne van het Rode Kruis voor de slachtoffers van de watersnood in België. 

en

In een spot van 30 seconden roepen de drie mediabedrijven op om te storten voor het Rode Kruis. De spot is vrijdagavond te horen en te zien op radio en televisie. Dat melden de drie mediagroepen vrijdag.

“De ongeziene watersnood van de voorbije dagen treft ons land hard. De ramp laat de mensen in de getroffen gebieden verweesd en soms zelfs dakloos achter”, benadrukken de mediagroepen in een gezamenlijk persbericht.

Het Rode Kruis is druk in de weer in de regio en brengt in kaart welke hulpacties nodig zijn. Met deze campagnespot roepen de VRT, DPG Media en SBS hun kijkers en luisteraars op tot solidariteit. Steunen kan via BE70.0000.0000.2525. Zelf een helpende hand aanbieden of vragen over de steunactie? Meer informatie vindt u hier.

De spot is vanaf vrijdagavond te zien en te horen bij Eén en Canvas, VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4 en VTM GOLD, Play 4, Play 5, Play 6 en Play 7 en te horen bij, Radio 1, Radio 2, Klara, MNM en Studio Brussel, Qmusic, Joe en Willy en NRJ.