De hongerstakers in de Begijnhofkerk.
Volledig scherm
De hongerstakers in de Begijnhofkerk. © Marc Baert

Minderheid hongerstakers Brusselse Begijnhofkerk gaan stap verder en stoppen ook met drinken

De Union des Sans-papiers pour la Régularisation (USPR) kondigt vanavond aan dat verschillende hongerstakers in de Begijnhofkerk en op de campussen van de ULB en VUB een dorststaking beginnen. Als reden voor deze volgende stap wijzen ze naar het gebrek aan politieke wil om tot een oplossing te komen.

51 reacties

  • Bob Vrebosch

    3 jaar geleden
    Probleem lost zich zelf op ! Chantage helpt slechts zelden om een doel te bereiken. Activisten en andere die aktie van hongerstakers steunen zouden hetzelfde eens moeten gaan doen in het land van herkomst van de hongerstakers. Politici zorg eens eerst voor uw eigen bevolking want daar is nog meer dan miserie genoeg !
  • Maria Van Breda

    3 jaar geleden
    Waarom altijd een kerk bezetten? Kunnen die niet in een of andere moskee gaan ? Belachelijk. En niet toegeven aan hun chantage aub..
  • frans ornelis

    3 jaar geleden
    hongerstaking dat is een persoonlijke beslissing en ze moeten daar ook zelf de gevolgen voor zich nemen
  • Dirk BERX

    3 jaar geleden
    Wat ook de afloop gaat zijn van deze hele tragedie: de CD&V is de grootste verliezer bij dit voorval. Want geen enkele voorstander van het optrede van de staatssecretaris zal hiervoor zijn of haar stemgedrag "veranderen" ! Het omgekeerde is wel een feit, want een CD&V stemmer die NIET akkoord is met de staatssecretaris en zijn voorzitter, die zal kiezen voor de nieuwe centrum partij in Vlaanderen, nl "vooruit" !
  • els de Loof

    3 jaar geleden
    Stel je voor dat iedereen dat doet als ze hun zin niet krijgen. De wereld zou er mooi uitzien. Niet toegeven.