Laarzen aan, schoppen en emmers mee: deze jongeren steken de handen uit de mouwen om Pepinster schoon te maken.
Volledig scherm
Laarzen aan, schoppen en emmers mee: deze jongeren steken de handen uit de mouwen om Pepinster schoon te maken. © Photo News

Golf van solidariteit na overstromingen: “Financiële steun en vrijwilligers, dààr kunnen we veel mee doen”

Terwijl het water langzaam wegtrekt uit de zwaarst getroffen gebieden, trekt een golf van solidariteit zich op gang. Rode Kruis-Vlaanderen en zijn Franstalige tegenhanger Croix-Rouge de Belgique openen een rekeningnummer en roepen vrijwilligers op om zich aan te melden. “Mensen zijn ongeduldig en willen helpen, wij brengen momenteel in kaart wat echt nodig zal zijn”, klinkt het.

44 reacties

  • oswald billiet

    3 jaar geleden
    De solidariteit van de helpende bevolking is deze keer groter dan wat de regering kan doen en is spontaan ontstaan. De vele helpende handen die belangloos naar ginder trekken zijn allen helden. Zij kunnen er heel veel doen.
  • Erwin De Meyer

    3 jaar geleden
    Zet de beroepsdoppers eens aan het werk daar. Dan doen ze tenminste iets voor hun " loon ".
  • birgit vanderest

    3 jaar geleden
    En wat gaan de ramptoeristen de croo & co doen? Vergadering beleggen? Een studie aanvragen? Ik stel voor dat die hele meute twee maand wedde schenkt aan het rode kruis.
  • Hilde lambrechts

    3 jaar geleden
    Na de overstroming van 1998 hebben we moeten procederen om een vergoeding te krijgen van het rampenfonds. Na 17 jaar kregen we tenslotte een fractie uitbetaald. Hulp kregen we niet, enkel het leger kwam onze kinderen oppikken om naar school te gaan! Hulp ging naar mensen die het niet nodig hadden; tot zover de coördinatie van het Rode Kruis! Ik hoop dat deze slachtoffers beter geholpen zullen worden maar daar geloof ik niet in!!!
  • Ludo Wouters

    3 jaar geleden
    De CEO van het RK zei bijna in het nieuws, je willen jullie "rommel" niet. Cash dat willen we, dan kunnen ze dat besteden aan andere doelen zoals het opvissen van migranten in de Middellandse Zee, want transparantie over het gegeven geld zie je nooit.