©  BELGA

Pro League bundelt krachten met clubs en Eleven voor slachtoffers van overstromingen

De Pro League heeft zaterdag besloten om, samen met de clubs, spelers en rechtenhouder Eleven Sports, een noodfonds op te richten voor de slachtoffers van de overstromingen, die deze week vooral in het zuiden het oosten van land een zware tol eisten. Het #ProLeagueHelps-noodfonds moet de getroffenen via giften en acties ondersteunen.

Laurens Van Heuverswijn
Bron: BELGA

Vanaf vandaag al kunnen fans die een bijdrage willen leveren dit doen via rekeningnummer BE 09 0689 3005 8457, met als vermelding “Solidariteit/Solidarité 14/7”.

“Niemand blijft onberoerd bij de verschrikkelijke beelden die we de voorbije dagen te zien kregen”, legde CEO Pierre François uit. “Ik woon zelf in Theux, één van de zwaarst getroffen dorpen. Ik kan u vertellen dat de ravage enorm is. De ontreddering in ons dorp is hartverscheurend. De spontane solidariteitsacties van de fans zijn dan ook hartverwarmend. Het spreekt voor zich dat de Pro League, de clubs en Eleven Sports ook in actie treden.”

“Wij zetten een noodfonds op dat we gaan financieren met bijdragen en acties. Dit fonds gaan we inzetten om de getroffen bevolking te helpen en we gaan ook middelen vrijmaken om de verschillende amateurclubs wiens infrastructuur volledig vernield is, te ondersteunen. Het is op momenten als deze dat we met het ganse Belgische voetbal moeten tonen dat we er zijn voor elkaar. De acties van fans en clubs tonen alvast aan dat de solidariteit van het voetbal bijzonder groot is en zal zijn.”

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL