Stemmen gehoord vanonder puin in Pepinster: honden hebben iets opgepikt

Themabeeld ©  BELGA

In het zwaargetroffen Pepinster vielen al minstens negen doden en er wordt ook nog gezocht naar 22 vermisten. Zaterdagavond werden grote opruimacties opgeschort omdat er stemmen gehoord werden vanonder het puin.

Zaterdagavond rond 19 uur hoorden reddingswerkers noodkreten vanonder het puin van een ingestort huis. Er werd onmiddellijk een reddingsactie gestart. Het zou gaan om één of twee stemmen. Burgemeester Philippe Goudin bevestigde dat er een reddingsactie werd gestart. Alle andere opruimacties werden opgeschort om te proberen eventuele overlevenden te bevrijden. “We opereren voorzichtig”, zei de burgemeester.

Rond 22 uur zouden speurhonden iets gespot hebben. Dat schrijft SudInfo. Meer informatie ontbrak gisteravond bij het ter perse gaan.

Kort voor middernacht was er nog weinig hoop om iemand levend terug te vinden. Onder het puin werd geen teken van leven gevonden, maar de reddingswerkers waren ook nog niet op de plaats geraakt waar ze dachten dat de persoon zat. Dat verklaarde Goudin. De zoektocht wordt zondag bij zonsopgang hervat.

(sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen