Generaal-majoor Philippe Boucké moest vrijdag opstappen.
Volledig scherm
Generaal-majoor Philippe Boucké moest vrijdag opstappen. © ID / HATIM KAGHAT

Ongezien: generaals uiten forse kritiek op ontslag topman militaire inlichtingendienst

Verschillende generaals uit het Belgische leger uiten niet mis te verstane kritiek op het ontslag van generaal-majoor Philippe Boucké aan het hoofd van de militaire inlichtingendienst ADIV. Boucké moest vertrekken in de nasleep van de affaire-Jürgen Conings. 

  1. Hoofd militaire inlichtingendienst moet opstappen in nasleep zaak Jürgen Conings, Kamercommissie Defensie komt donderdag samen
    UPDATE

    Hoofd militaire inlichtin­gen­dienst moet opstappen in nasleep zaak Jürgen Conings, Kamercom­mis­sie Defensie komt donderdag samen

    Generaal-majoor Philippe Boucké is niet langer de baas van de militaire inlichtingendienst ADIV. Vice-admiraal Wim Robberecht neemt de leiding over. Dat is beslist in onderling overleg tussen minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS), de chef Defensie admiraal Michel Hofman en Boucké, meldt Defensie. N-VA vecht die beslissing nu aan. “Dedonder wil zo haar eigen hachje redden, maar dat is wel heel gemakkelijk”, aldus Theo Francken (N-VA). De Kamercommissie Defensie bespreekt de kwestie donderdag.
  2. “Alcoholwaarschuwingen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholreclame

    “Alcohol­waar­schu­win­gen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholre­cla­me

    Een voorlopig ontwerp van een ministerieel besluit van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over alcoholreclame zorgt voor ongenoegen binnen de sector. Daarin staat dat er gezondheidswaarschuwingen zouden moeten komen bij alle vormen van alcoholreclame en dat in een soort roterend systeem. Concreet zou dat volgens ‘VTM Nieuws’ kunnen betekenen dat er op bijvoorbeeld parasols met bierreclame ook nog verschillende alcoholwaarschuwingen moeten gedrukt worden. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) probeert te sussen: “De discussie is niet afgelopen.”