Cel Vermiste Personen: “Vanaf maandag gericht op zoek naar lichamen”

 ©  BELGA

Bron: BELGA

“Vanaf morgen (maandag, red.) gaan we starten met het gericht zoeken naar lichamen, daar moeten we eerlijk in zijn.” Dat heeft Alain Remue, het hoofd van de Cel Vermiste Personen, zondagavond gezegd in het VRT-journaal. Dat wordt, gelet op de omvang van het zoekgebied, een ongeziene opgave, aldus nog Remue.

Het aantal bevestigde overlijdens na de overstromingen is in België opgelopen tot 31, zo maakte het crisiscentrum zondag bekend. Er zijn ook nog 163 mensen “vermoedelijk vermist of onbereikbaar”. 

Die lijst zal mogelijk nog kleiner worden, bijvoorbeeld omdat er mensen twee keer op staan of omdat mensen wel in veiligheid zijn, maar dat nog niet hebben kunnen laten weten. 

“Maar we moeten ook realistisch zijn”, zo zei minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in het journaal. “De schade en de omvang van de ramp zijn zo groot dat het perfect realistisch is dat er nog lichamen gevonden zullen worden.”

De Cel Vermiste Personen zal vanaf maandag beginnen te zoeken naar lichamen, zo zei Remue. “Daar moeten we ook eerlijk in zijn”, zei hij. 

“De vraag waar we die gaan vinden, is een andere vraag”, voegde hij nog toe. Want het zoekgebied is immens. “Overal waar water is geweest, daar zijn wij in geïnteresseerd. Dat is een immens gebied. Het gaat niet over een gemeente, maar over de provincie Luik, en ook wel Namen en Luxemburg een stuk. Dit is iets wat we nog nooit hebben meegemaakt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen