Pixabay

Gentse hotels vangen mensen op die dakloos werden door noodweer: "Zowel familiehotels als sterrenhotels"

De Gentse hotels, hostels en B&B's bundelen de krachten en gaan mensen uit Wallonië opvangen die nu door het noodweer zonder onderkomen zitten. Dat doen ze op vraag van het Rode Kruis en de stad. "Iedereen is bereid om kamers ter beschikking te stellen", zegt de koepel van Gentse hotels.

Stad Gent voorziet tot 15.000 euro om noodopvang te voorzien in de hotelsector voor slachtoffers van de watersnood. Dat geld kan gebruikt worden om de de Gentse hotelsector te ondersteunen bij die opvang. Hotels, hostels en B&B's voorzien nu op korte termijn 160 kamers om 320 mensen op te vangen. "Er is nood aan onderdak, anders zou het Rode Kruis de vraag niet gesteld hebben", zegt Rudy De Wit van de koepel van de Gentse hotels.

Ook sterrenhotels

Volgens De Wit gingen veel hotels in op die vraag van het Rode Kruis. "De hotels die gevolg geven aan de oproep zijn zowel familiehotels als drie- of viersterrenhotels. Echt bijna alle hotels zijn bereid om hun kamers ter beschikking te stellen." 

Kamers nodig?

Het is nog onduidelijk of de kamers ook echt ingenomen zullen worden. "We vangen signalen op van het Rode Kruis dat er wel nood is aan een plek weg van het rampgebied voor sommige mensen maar we zijn nu concreet aan het afwachten of het ook zo ver komt. We staan als stad liever klaar en zijn voorbereid", verklaart schepen Bram Van Braeckevelt (Groen). 

Meest gelezen