E34 versperd door gekantelde tankwagen: snelweg gaat ook richting Antwerpen dicht

© BFM

Door een gekantelde vrachtwagen is de E34 in Retie volledig versperd. De afhandeling gaat lang duren, aldus de woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

De E34 naar Nederland is sinds 10 uur volledig versperd in Retie door een gekantelde tankwagen. De afhandeling zal nog enkele uren duren. De chauffeur raakte gewond. Deze namiddag gaat de snelweg ook richting Antwerpen dicht.

doro

Het ongeval gebeurde rond 10 uur. Om een onbekende reden verloor de chauffeur van een LPG-tankwagen de controle over het stuur. Het voertuig belandde gekanteld op de E34 in Retie. De chauffeur raakte gewond en zat gekneld in het voertuig.

De E34 in Retie is volledig versperd richting Nederland en de afhandeling van het ongeval zal geruime tijd duren. “Er stond al snel een file van drie kilometer”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “De wegpolitie heeft het geblokkeerde verkeer weggeleid. De snelweg blijft wellicht nog geruime tijd dicht want het gaat om een complexe takeling. Er werd een perimeter ingesteld voor de veiligheid omdat we met een tankwagen te maken hebben. Er was sprake van een kleine lek, maar dat zou wel meevallen.”

De cabine van de vrachtwagen is zwaar beschadigd, maar de tankwagen kan losgekoppeld worden van de cabine. “Dat is een meevaller voor de takeling”, zegt Bruyninckx. “Een gespecialiseerde firma uit Duitsland is onderweg om de tankwagen te takelen. Om die reden is het onmogelijk om een voorspelling te geven, maar vermoedelijk zal de hinder nog uren duren.”

De E34 is afgesloten tussen Oud-Turnhout en Retie. Het verkeer richting Nederland kan pas over de grens weer op de snelweg wat voor drukte zorgt op de lokale wegen. Vooral op de N139 in Arendonk is er veel vertraging. Het verkeer over langere afstand wordt aangeraden de E19 richting Nederland te nemen.

Op de E34 richting Antwerpen is nog vrij, maar straks gaat het ook daar dicht.

© BFM

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen