Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Burgerbewegingen vragen koning Filip om hongerstakers te bezoeken. Dokters van de Wereld: “Dood kan elk moment intreden”

De burgerbewegingen die de hongerstakers in de Begijnhofkerk, aan de VUB en de ULB bijstaan, hebben een open brief geschreven aan koning Filip. Daarin vragen ze hem om de hongerstakers een bezoek te brengen, in de hoop dat dit de onderhandelingen met de federale regering zou deblokkeren. Volgens de burgerbewegingen wordt de toestand van de hongerstakers kritiek. Dokters van de Wereld meldt zelfs dat de dood elk moment kan intreden.

140 reacties

  • Yola Desreumaux

    3 jaar geleden
    Velen verloren hun leven of hun gezondheid in corona en/of zullen nog maanden aan herstel moeten werken. In de watersnood verloren ook tal van mensen hun leven. Dagelijks vechten mensen tegen kanker edm. Organisaties die deze mensen motiveren om in hongerstaking te gaan/blijven is even laakbaar als mensenhandel, gezondheid zet men niet in als chantagemiddel. Zoek hier ook geen politieke winst uit te halen! Hongerstakers medische en psychologische hulp geven zeker, geen regularisatie aub.
  • Marlene De Smedt

    3 jaar geleden
    Na de natuurramp met dodelijke slachtoffers is het ongepast om met dit protest alle aandacht naar zich toe te trekken. Men heeft het volledig zelf in de hand om de honger- en dorststaking te stoppen in tegenstelling tot de slachtoffers van de natuurramp die vaak alles kwijt zijn, ook de herinneringen waar zij aan gehecht waren. Ik stel mij ook de vraag of artsen die iemands mond dichtnaaien voldoen aan de eed van Hippocrates die zij allemaal afgelegd hebben.
  • Bruno Verhoeven

    3 jaar geleden
    Laten we dan deze hongerstakers ineens onderbrengen dan in Laken
  • johanneke li

    3 jaar geleden
    En, zijn ze nu al dood!? Of wordt hun "hongerstaking" telkens weer gestopt door hun ongezien toch allerlei voedsel te geven, da's de enige verklaring dat ze het zo lang kunnen volhouden! Puur bedrog is het! Dit is geen hongerstaking, maar een leugen! Alle middelen zijn blijkbaar goed om chantage te plegen! Onbegrijpelijk dat er belgen zijn die dit steunen, ze beseffen blijkbaar niet dat hiermee het land kapot gaat!
  • Leo Mariën

    3 jaar geleden
    Men had deze mensen direct op het vliegtuig moeten zetten nadat ze uitgeprocedeerd waren maar neen... Er zijn organisaties actief die illegalen opvangt en hen verder het zwarte circuit induwt. Nu ze na jaren deels geïntegreerd zijn gaan deze mensen in hongerstaking. Onrechtstreeks zijn de mensen die illegalen opvangen de schuld van deze toestand. Mensen die aanvaard worden krijgen papieren, mensen dien niet aanvaard worden gaan terug. Is dat nu zo moeilijk te begrijpen voor het linkse blok?