Deze zomer geen autoveerpont meer op de Maas in Meeswijk: toegangswegen zijn weggespoeld

Door de gevolgen van de wateroverlast zal het autoveer op de Maas in Meeswijk (Maasmechelen) een hele tijd niet meer kunnen varen. Want de wegen naar dat veerpont zijn weggespoeld. De veerpont zelf zit vast op een grindbank en middenin een dikke laag slib.  

Nu het water in de Maas stilaan daalt, wordt duidelijk hoeveel schade er is. Zo is in Meeswijk de veerpont vast komen te zitten op een grindbank, waarrond ook nog eens een dikke laag slib zit. Ook de aanlegsteigers zijn weggespoeld. "Er zijn heel wat betonplaten van de veerstoep naar beneden gegleden", zegt Peter Agotha van de Vlaamse Waterweg. "Maar we weten nog niet hoe het zit met de damplanken onder water en daar zal veel van afhangen. Daarbij komt nog dat de aannemer in bouwvakantie is. Dus wanneer alles opgelost zal zijn, is nog koffiedik kijken." 

Vaargeul

Aan de oevers van de Maas liggen er dikke lagen slib, op sommige plaatsen zijn die 1,2 meter dik. De Vlaamse waterweg is nu alles in kaart aan het brengen.  Er wordt ook nagegaan of de vaargeul van de veerpont niet dichtgeslibd is.

Meest gelezen