Tim Dirven, VTM Nieuws
Volledig scherm
© Tim Dirven, VTM Nieuws

Reuzegommers wilden gesprek om "leed te verzachten" maar mochten niet

"Wij zouden heel graag een gesprek met jullie aangaan om zo al jullie vragen te beantwoorden." Dat schreef studentenclub Reuzegom volgens De Morgen na de dood van Sanda Dia aan diens familie. Maar na tussenkomst van enkele ouders en advocaten werd de brief nooit verstuurd. Vandaag buigt de raadkamer zich opnieuw over de zaak.

23 reacties

  • Jörgen De Wit

    3 jaar geleden
    Dit is geen zwart-wit verhaal en het is makkelijk de aanwezige Reuzegom leden te stigmatiseren. Uiteraard, en daar wil ik duidelijk in zijn had dit nooit mogen gebeuren. Dopen is iets van alle tijden en de ene keer al wat extremer dan de andere keer. Er bestaan ook geen regels rond en het stond in de sterren geschreven dat dit drama ooit ging gebeuren. De maatschappij heeft hier minstens evenveel schuld aan door te laten begaan. Jongeren kunnen bepaalde gevolgen minder goed inschatten.
  • Dirk Michiels

    3 jaar geleden
    Wat daar gebeurt is mag zich nooit meer herhalen en is ook zeker geen reclame voor die school. Waarom kan een doop niet respectvol gebeuren met eventueel wat drank ja maar meer gericht op samenhorigheid, met een aantal 'plezante' te vervullen opdrachten en niet de grenzen zodanig aftasten met waarschijnlijk blijvende lichamelijke schade als men het dan al overleefd. Extreem is in geen enkel opzicht ooit al goed gebleken. Op een dag als deze fier op onze kroonprinses die toont hoe het wel moet.
  • Casto Giuseppe

    3 jaar geleden
    De universiteiten moeten dat verbieden die hebben er ook schuld aan
  • Severine Degreef

    3 jaar geleden
    Dat verandert allemaal niks aan de zaak: Sanda is er niet meer. Een flinke juridische klets rond hun oren, dat verdienen die straffe "dopers".
  • John Doe

    3 jaar geleden
    Ze hebben iemand vermoord! En waarom geen duidelijke foto's met namen? Rijkeluiskindjes met partijkaarten beschermen?