Marc De Roeck
Volledig scherm
© Marc De Roeck

Ikea Wilrijk terug vrijgegeven na ontruiming: “Geen explosieven gevonden”

AntwerpenDe Ikea in Wilrijk werd dinsdagnamiddag ontruimd na een dreigbericht. De politie kwam massaal ter plaatse en zocht in het gebouw naar explosieven. Na de controle werd het gebouw weer vrijgegeven en kunnen klanten er winkelen.

  1. Straks legaal zwemmen in het Galgenweel? Volgens nieuwe studie is waterkwaliteit er ‘fantastisch proper’
    PREMIUM

    Straks legaal zwemmen in het Galgenweel? Volgens nieuwe studie is waterkwali­teit er ‘fantas­tisch proper’

    ‘Watermonsters’. Zo heet het onderzoek van Waterland, de vzw die zich inzet voor proper, duurzaam en toegankelijk water in heel Vlaanderen. In de campagne werden vierhonderd plassen en waterlopen gemeten op de bacterie E.coli en de resultaten zijn naar eigen zeggen zorgwekkend. Want meer dan een derde van de metingen toont aanzienlijke hoge waarden en meer dan de helft overschrijdt de norm voor zwemmen in open water. Het Galgenweel in Antwerpen echter? Dat krijgt een score van ‘fantastisch proper’.
    Antwerpen
  2. Zonnepanelen met 40 jaar garantie: zijn ze echt van hogere kwaliteit of is het louter een verkooptechniek?
    Livios

    Zonnepane­len met 40 jaar garantie: zijn ze echt van hogere kwaliteit of is het louter een verkoop­tech­niek?

    Solar Solutions Group - AEG’s leverancier van zonnepanelen, omvormers en thuisbatterijen - pakte onlangs uit met een nieuw model van zonnepanelen. Niet zozeer het paneel zelf sprong in het oog, maar wel de garantie van 40 jaar die eraan vasthangt. Maar betekent dat ook dat de zonnepanelen daadwerkelijk beter zijn? Of is de garantie eerder een marketingstrategie om de verkoop aan te zwengelen? Bouwsite Livios zoekt uit wat de regels rond garanties zijn.