Ikea in Wilrijk ontruimd na dreigbericht

De Ikea-vestiging in Wilrijk is dinsdagmiddag preventief ontruimd nadat er een dreigbrief was binnengelopen. De Antwerpse politie is ter plaatse en voert een controle van het gebouw uit.

“In de loop van de namiddag ontvingen we een dreigbericht gericht tegen de Ikea in Wilrijk. We hebben beslist om de winkel te ontruimen. Dat is allemaal vlot verlopen”, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie. “Momenteel zijn we volop bezig met een controle van de ondergrondse parking, met ondersteuning van het hondenteam van de federale politie.”

In die parking staan namelijk nog heel wat mensen te wachten die na de evacuatie niet meteen mochten vertrekken. Dat vertelt een klant die dinsdag aanwezig was in de Ikea. “Iets na 15 uur werd in de winkel omgeroepen dat er een technisch defect was en dat iedereen verzocht werd naar buiten te gaan. Dat verliep allemaal heel rustig. Wij stonden bovengronds geparkeerd en mochten meteen vertrekken“, zegt de man.

Of de winkel vandaag opnieuw open gaat, is nog niet duidelijk. “De veiligheid van het personeel en de klanten is onze eerste prioriteit. Uiteraard hopen we zo snel mogelijk opnieuw te openen, maar daarvoor wachten we op verdere instructies van de politie”, vertelt woordvoerder Christine Vermorgen van Ikea.

Het personeel van de Ikea werd op de terreinen voor de winkel opgevangen. Er werd ook water voorzien voor de wachtenden. Het is nog niet duidelijk wie het dreigbericht verstuurd heeft. De Antwerpse politie is een onderzoek gestart.

.

 (jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen