Een hongerstaker wordt verzorgd in een ambulance.
Volledig scherm
Een hongerstaker wordt verzorgd in een ambulance. © BELGA

Zestigtal hongerstakende sans-papiers naar ziekenhuis gebracht, steungroep vraagt tussenkomst partijvoorzitters Vivaldi

Brussel/ElseneDe voorbije dagen zijn een zestigtal hongerstakende sans-papiers overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. De meeste van hen hebben intussen hun medeactievoerders in de Begijnhofkerk, de VUB en de ULB opnieuw vervoegd en zetten hun actie voort. Dat melden Dokters van de Wereld en woordvoerders van de hongerstakers. Intussen vraagt de Coordination des sans-papiers, één van de organisaties die de hongerstakers in de Begijnhofkerk, ULB en VUB steunen, dat de voorzitters van de zeven partijen die deel uitmaken van de Vivaldi-coalitie, tussenkomen in het dossier.

88 reacties

  • mie dewelter

    3 jaar geleden
    Het staat in België iedereen vrij om te eten en te drinken wat je wil, maar daarmee de regering ook de bevolking af te dreigen, met niet eten, dat is allang achterhaald, nu herstellen ze in ziekenhuizen op onze kosten, hoog tijd voor een grote Opkuis, wij hebben genoeg mensen te helpen in nood, zonder nog dat allemaal,
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Eind goed al goed voor alle betrokkenen. Met overleg kom je verder dan de bevolking tegen elkaar op te zetten. En wat heeft Francken gerealiseerd toen hij staatssecretaris was, veel ronkende verklaringen en gebakken lucht maar de sans papiers zijn er nog steeds.
  • Luc Verbeek

    3 jaar geleden
    Dokters van de wereld ? Mijn gat ! ( sorry ) Maar hier word ik nu echt boos om want Belgie ligt het dichtste bij ONZE wereld ! En wat doen zij voor de eigen getroffen Belgische bevolking ? Zijn de sponsors van die organisatie(s) enkel geinteresseerd in illegale vreemdelingen in Belgie ? Heeeel verdacht vind ik . De maskers mogen af en help dezen die de watersnood moesten doorstaan . Belgen die strijd leveren om menselijk te overleven ! Hebben hier zeker niet voor gekozen . Help HEN ! a.u.b. ?
  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    Schrijnend dat partijen als PS, Ecolo en Groen voor deze kwestie de regering zouden laten vallen temidden een enorme crisissituatie als gevolg van een natuurramp. Ze zitten meer in met mensen wiens dossier geweigerd is dan hun eigen bevolking. De ogen van de stemmers mogen eens opengaan en bedenk u ook maar eens dat de groene partij enkel groen is in naam en kleur, geenszins in hun programma.
  • Paul Broeckx

    3 jaar geleden
    Dit zijn illegalen die allang ons land hadden moeten verlaten. Waarom worden die niet teruggebracht naar hun land van herkomst, ze zijn toch al jaren illegaal en uitgeprocedeerd?