Aantal coronabesmettingen nog steeds in stijgende lijn

Tussen 11 en 17 juli zijn gemiddeld 1.345 nieuwe besmettingen per dag met het coronavirus vastgesteld in ons land. Het gaat om een stijging met 33 procent ten opzichte van de zeven voorgaande dagen. Dat blijkt woensdag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Bron: BELGA

De positiviteitsratio is ook gestegen naar 2,1 procent. Iets meer dan twee op de honderd testen draaien dus positief uit. Het reproductiecijfer komt uit op 1,24. Dat het getal groter is dan 1, betekent dat de epidemie aan kracht wint. Er werden sinds de start van de pandemie al 1,1 miljoen besmettingen vastgesteld in België.

Ook de ziekenhuisopnames bevestigen nog steeds de opwaartse trend. Gemiddeld zijn er 26,1 nieuwe ziekenhuisopnames per dag, een stijging met 45 procent tegenover de week ervoor. Momenteel liggen 266 coronapatienten in het ziekenhuis (+10 procent), onder wie 87 op intensieve zorg (-3 procent). In totaal zijn al zowat 75.800 mensen opgenomen.

In de periode van 11 tot 17 juli was er gemiddeld net minder dan één overlijden per dag (0,9). Dat is 60 procent minder dan in de week ervoor. In totaal zijn nu 25.213 coronapatiënten overleden sinds de pandemie uitbrak.

Intussen heeft 82,5 procent van de volwassen bevolking, of 67,6 procent van de totale bevolking, één dosis van een vaccin gekregen. 60,8 procent van de volwassenen en 48,7 procent van de hele bevolking is volledig gevaccineerd.

(adb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer