IN BEELD. Koning Filip en zijn gezin wonen ‘coronaveilig’ Te Deum bij in Brussel

RoyaltyDe koninklijke familie heeft woensdag het traditionele Te Deum bijgewoond in de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal, naar aanleiding van de nationale feestdag. Dat gebeurde in aanwezigheid van koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen Elisabeth (18), prins Gabriel (17), prins Emmanuel (15) en prinses Eléonore (12). Door de coronacrisis werd dit jaar gesleuteld aan de opzet: er was minder publiek aanwezig en er werd ruime afstand gehouden tussen de aanwezigen. 

16 reacties

  • Dirk De Buyst

    3 jaar geleden
    We hebben een koningshuis om trots op te zijn. Ik zal het misschien niet meer meemaken, maar wat een schitterende koningin zal princes Elisabeth worden.
  • Huguette Van Rentergem

    3 jaar geleden
    Hebben wij een mooie koninklijke familie daar zíjn wij trots op
  • Eddy DESMET

    3 jaar geleden
    Het was een Nationale Feestdag als geen ander : er werd op een bijzonder passende wijze hulde gebracht aan de hulpdiensten én aan verschillende mensen, die zich dagelijks inzetten voor de medeburgers.
  • Yves De Groote

    3 jaar geleden
    Het wordt hoog tijd dat ook hier de scheiding van kerk en staat werkelijkheid wordt... 1ls dat koningshuis graag een godsdienst wil eren dan doen ze dat binnenshuis maar niet in naam van de hele bevolking.
  • Marc Peeters

    3 jaar geleden
    Deze vertoning is het ultieme bewijs hoe België in mekaar zit. Vast geroest aan eeuwenoude, achterlijke principes. The show must go on. Emotioneel staan doen bij bezoek aan slachtoffers en dan feesten, met uitgestreken gezicht zoals Verlinden. Ik zou het niet kunnen bij zo veel leed en miserie. Stort héél die uitgaven van deze feestdag integraal naar de slachtoffers en wees nederig. Het egoïsme zit diep geworteld tot in de hoogste regionen van onze maatschappij. Bedankt, goed voorbeeld...