FILE - In this Friday, June 25, 2021 file photo, Hungarian Prime Minister Viktor Orban leaves at the end of an EU summit in
Volledig scherm
FILE - In this Friday, June 25, 2021 file photo, Hungarian Prime Minister Viktor Orban leaves at the end of an EU summit in © AP

Hongaarse premier Orban plant referendum over beruchte antihomowet

De Hongaarse premier Viktor Orban gaat een referendum organiseren over de veelbesproken LGBT-wet in zijn land. Dat heeft de conservatieve regeringsleider aangekondigd in een video op zijn Facebookpagina.

28 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    Dat heet "Democratie", en dat zint het EU-Circus dus niet, zeker omdat Orban geniaal is.
  • Gertjan Vanneste

    3 jaar geleden
    Een referendum... daar zal de EU sterk tegen zijn. Democratie en EU gaan nu eenmaal niet samen. Hoewel ik zelf absoluut voor gelijke rechten voor holebi's ben, moet je een bevolking dat niet opdringen. Ieder land moet daar autonoom in kunnen beslissen.
  • Danny De Graeve

    3 jaar geleden
    Dit is nieuw. Blijkbaar betekent het woord democratie volgens de EU, luister niet naar uw volk, duw gewoon uw zin door hun strot.Wat betekent dictatuur dan?
  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    Makkelijk zat als je alle media in Hongarije controleert en je bevolking onvoldoende informeert over wat deze wet inhoudt. Wat is de 'stem van het volk' waard als het volk dom is / gehouden wordt.
  • Jonny Van den Bruel

    3 jaar geleden
    Spijtig dat ook vele lezers hier niet zien waar zich het probleem stelt. Dat er tienduizenden homo's en lesbiennes hier in Europa ooit voor een huwelijk kozen in een schijnhetero-relatie is het gevolg van dit kortzichtige, naïeve Orban-denken. Je kan van een hetero geen homo/lesbienne maken. Onmogelijk! Nooit! Je kan wel mensen kweken die liegen tegen zichzelf en niet alleen zichzelf, maar ook anderen ongelukkig maken.