Jonge Amerikaan pleegde cyberaanval op luchthaven Zaventem op dag van aanslagen

© REUTERS

Een minderjarige jongeman uit de Verenigde Staten heeft op 22 maart, de dag van de aanslagen, een cyberaanval uitgevoerd op het computersysteem van de luchthaven Brussels Airport. Dat meldt de krant De Tijd en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket. De jongeman kon door de FBI opgespoord worden en zal in de VS vervolgd worden. Volgens het federaal parket stond zijn actie wel volledig los van de aanslagen die diezelfde dag plaatsvonden.

gn

“Het federaal parket voert inderdaad een opsporingsonderzoek naar een cyberaanval op de website en het informaticasysteem van Brussels Airport Company NV in de nacht van 22 op 23 maart 2016”, meldt Eric Van Der Sypt, woordvoerder van het federaal parket.

“De pogingen om de website onbeschikbaar te maken en om binnen te dringen in het informaticasysteem zijn zonder succes gebleven. In het kader van dit onderzoek heeft de FBI na rechtshulpverzoek van het federaal parket een huiszoeking uitgevoerd in Pittsburgh en een minderjarige verdachte Amerikaanse burger verhoord. Deze persoon heeft de feiten toegegeven.”

Het federaal parket wenst dus te benadrukken dat dit dossier volledig los staat van de dossiers betreffende de aanslagen van 22 maart . “Uit deze onderzoeken en de eerste analyses van de inbeslaggenomen informaticadragers is gebleken dat er geen terroristische motieven waren voor de cyberaanvallen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen