Opluchting bij de hongerstakers als ze de Begijnhofkerk verlaten. De actie duurde al 61 dagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Opluchting bij de hongerstakers als ze de Begijnhofkerk verlaten. De actie duurde al 61 dagen. © Marc Baert

Hongerstakers schorten actie in Begijnhofkerk op: “Nee, er is hen niks beloofd”

De hongerstakers in de Brusselse Begijnhofkerk hebben hun actie opgeschort. De actievoerders voelden aan dat de regering niet meer zou bewegen. Bovendien begon de tijd te dringen.

2 reacties

  • marc wauters

    3 jaar geleden
    En de rest zal ook volgen met zijn allen naar het beloofde land
  • patrick de bock

    3 jaar geleden
    Ik geloof er niks van. Alles zal wel stilletjes geregeld worden en de brave burger zal wel betalen. Het verhaal: Aanvraag geweigerd, illegaal hier gebleven jarenlang, dan hongerstaking beginnen, met tientallen afvoeren naar ziekenhuizen (wat hadden ze gedaan toen er tijdens de coronapiek geen bedden vrij waren?), nu nog maanden medische verzorging nodig. Oplopende kosten die WIJ zullen betalen. God, geef ons verkiezingen
  1. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.
  2. Onthaalmoeder voor rechter nadat jongetje schedelfractuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”
    PREMIUM

    Onthaalmoe­der voor rechter nadat jongetje schedel­frac­tuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”

    Een onthaalmoeder uit Langemark moet zich voor de rechtbank van Ieper verantwoorden nadat in haar opvang een kindje zwaargewond raakte. De toen 9 maanden oude knaap kreeg in 2022 een stoel op zijn hoofdje en liep een schedelfractuur op. Haar raadsman spreekt van een jammerlijk ongeval. Maar waarom duurde het een week voor de politie ingelicht werd? En hoe gaat het ondertussen met het slachtoffertje? De beklaagde kon kort na de feiten nog rekenen op heel wat steunbetuigingen: “Ze zorgt voor onze baby’s alsof het haar eigen kinderen zijn, de liefde spat ervan af.”
    Langemark