Prinses Delphine in de creatie van Erratum Fashion, het modelabel van ontwerpster Siré Kaba, die met haar ontwerpen bruggen wil slaan tussen Afrika en Europa en er tegelijk een sociaal verhaal mee schrijft.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Delphine in de creatie van Erratum Fashion, het modelabel van ontwerpster Siré Kaba, die met haar ontwerpen bruggen wil slaan tussen Afrika en Europa en er tegelijk een sociaal verhaal mee schrijft. © Photo News

Siré Kaba ontwierp jurk die Delphine Boël droeg op militair defilé: “Met mijn creatie gaf ze een sterke boodschap aan vrouwen en minderheden”

Onze ‘nieuwe’ prinses Delphine Boël (53) liep op het nationaal defilé in de kijker met een jurk en baret in een Afrikaanse print. Dat was een creatie van Erratum Fashion, het sociaal modelabel van de Belgisch-Guineese ontwerpster Siré Kaba (40). Zij ontmoette Boël op een mode-event met onder meer hofleverancier Nathan. “Delphine wilde voor het militair defilé iets waarin ze zichzelf kon zijn en positiviteit uitstralen. Te oordelen aan de reacties die ik krijg, is ze daarin geslaagd.”