BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. Coronabesmettingen stijgen verder, ook meer ziekenhuisopnames

De nieuwe coronabesmettingen blijven de hoogte ingaan, zij het minder sterk. Ook het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames per dag neemt nog toe. Het aantal overlijdens aan Covid-19 daalt. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

35 reacties

  • Dominiek Leclercq

    3 jaar geleden
    Ik hoor al 18 maanden dat het maar een griepje is. Wanneer krijgen we statistieken van het aantal long covid patienten? Dat zal de ontkenners wel het zwijgen opleggen. Money is not everything.
  • anne callebaut

    3 jaar geleden
    Stop met nonsens te verkopen en geef eens de leeftijdsgroep die er aan sterft zo gezegd. En vertel liever de waarheid eens.
  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Zonder vaccin zoude de besmettingen en ziekenhuisopnames dramatisch de hoogt in gegaan zijn. Helaas is nog maar de helft van de Belgische bevolking volledig gevaccineerd. Het zijn niet alleen vakantiegangers die onverantwoord zijn maar ook de mensen die in media deze pandemie een complot blijven noemen en hun onwaarheden blijven verspreiden, zij zijn verantwoordelijk voor het blijven voortduren van deze ellende.
  • annelies vander cruyssen

    3 jaar geleden
    Mr. Duschek, de vaccins dienen om ervoor te zorgen dat mensen er niet meer van sterven. met besmet zijn is niets mis. dat zal altijd zo blijven. net zoals een verkoudheid, griep, meningitis, ... het is niet omdat we ingeënt zijn, dat we het niet meer kunnen krijgen. de meeste mensen worden niet meer dodelijk ziek van. da's de enige verdienste van vaccins.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    We mogen van geluk spreken dat we een degelijk vaccin hebben anders was het hier een bloedbad na al die versoepelingen.
  1. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.
  2. Netwerk tegen Armoede wil maximumfactuur in onderwijs: “Studiekeuze mag niet afhangen van de portemonnee van je ouders”

    Netwerk tegen Armoede wil maximumfac­tuur in onderwijs: “Studiekeu­ze mag niet afhangen van de portemon­nee van je ouders”

    Schoolkosten moeten beperkt blijven om het onderwijs betaalbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom pleit Netwerk tegen Armoede voor een maximumfactuur in het secundair onderwijs. Het onderwijs kan een uitweg bieden uit armoede, maar momenteel wordt die rol niet vervuld. “Voor één op de acht kinderen in Vlaanderen die opgroeien in armoede, biedt ons onderwijs niet de kans tot maximale zelfontplooiing”, luidt het. De politieke partij Vooruit denkt daar hetzelfde over.