Kedist Deltour vertelt in Story over haar eerste maanden als Miss België.
Volledig scherm
PREMIUM
Kedist Deltour vertelt in Story over haar eerste maanden als Miss België. © Dieter Bacquaert

Miss België hoopt nog dit jaar haar biologische vader op te zoeken in Ethiopië: “Zou mooi zijn voor een tv-programma”

ShowbizzMiss België Kedist Deltour (bijna 24) kwam op haar tiende via adoptie in België terecht, maar zal nooit vergeten hoe ze in Ethiopië in armoede leefde. Vandaag heeft ze een nobel doel: als ambassadrice van kinderarmoedeorganisatie Stichting Pelicano kinderarmoede in België helpen oplossen. En dat zijn niet haar enige ambities, zo vertelt ze in een uitgebreid gesprek. Daarnaast heeft onze Miss België het ook nog over haar relatie met kooivechter Losene Keita en de band met haar vader die haar als kind naar het weeshuis stuurde. “Ik wil hem tonen wie ik nu ben. Ik denk dat hij zich meer zal schamen dan ik.”

12 reacties

  • inge samyn

    3 jaar geleden
    Hoe liefdevol .
  • Tina Colpaert

    3 jaar geleden
    Heel goed van haar dat ze uitzoekt waarom haar ouders afstand gedaan hebben ( door armoede voor geld of omdat het een meisje was etc) maar wij moeten dit niet weten dat is privé en als miss Belgie houd ze haar dan professioneel beter met andere zaken bezig id media!
  • wim CLAES

    3 jaar geleden
    voor er iemand hier stenen begint te gooien even dit, reedsin de jaen 90 werden ethiopische kindren naar hier gebracht door allerlei verenigingen.het betrof kinderen die in armoede leefden met hun ouders,en werdn ontfutseld met de belofte dat hun kinderen het goed gingen hebben in europa, daarom dat veel ouders,dikwijls alleenstaande vrouwen hun kinderen afstonden;uit pure armoede.dit was een schande,in plaats van hen te helpen werden hun kinderen afgenomen.vraag u liever af of dit normaal is.
  • Luc Gorrebeeck

    3 jaar geleden
    Precies of we zitten daar op te wachten ! Ik kijk enkel nog naar FC De Kampioenen !
  • Raul Marqués da silva

    3 jaar geleden
    Kinderarmoede komt omdat de ouders in armoede leven, als de overheid die mensen helpt dan hebben wij in deze moderne tijd geen voedselbanken nodig! Ipv miljarden aan gevechtsvliegtuigen uit te geven zouden ze beter deze issue oplossen.! Heel gemakkelijk !